Maramureşul, medaliat la Mondialele de atletism

0
31

Recent, în Polonia s-a desfăşurat a 28-a ediţie a Campionatului Mondial de Atletism în sală, cros şi şosea pentru veterani. 4.500 de atleţi din 89 de ţări au participat la competiţie, 45 dintre ei compunând delegaţia României. Primii care au intrat în competiţie au fost crosiştii, care au cucerit medalia de argint la categoria 80-84 ani, în urma unui traseu de 6 km. Din echipă au făcut parte Ilie Ivanovici (Găieşti), Iosif Hecko (Baia Mare), Petru Bologa (Zalău, născut însă în Maramureş, la Bârsana) şi Iosif Szabo (Miercurea Ciuc). România s-a clasat pe locul secund la această categorie şi pe locul 26 în clasamentul general, obţinând 4 medalii de aur, tot atâtea de argint şi 4 de bronz.
Maramureşul a mai avut alţi doi reprezentanţi, în cadrul categoriei 45 ani, respectiv 35-39 ani. Miklos Artur (Târgu Lăpuş) s-a situat pe locul 12 la individual, iar Iuliu Grec (Baia Mare) a ocupat locul 25 la individual, respectiv locul 6 cu echipa României.
Atleţii veterani au stabilită următoarea competiţie sâmbătă, 13 aprilie, la Slănic Prahova, unde va avea loc prima ediţie a Campionatului Naţional de Cros Montan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.