Ţigări de contrabandă, în valoare de 70.200 lei, confiscate la frontiera de nord

0
95

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma misiunilor desfăşurate la frontiera cu Ucraina, 6.000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 70.200 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

Focuri de armă în Valea Vişeului

Joi, 11 aprilie, în jurul orei 23, un echipaj al poliţiei de frontieră din Valea Vişeului a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării câteva colete voluminoase.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean.
Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, s-au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, ci au sărit în apa râului Tisa şi s-au întors înot pe teritoriul statului vecin.
Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu cercetarea zo­nei, unde au fost descoperite 6 colete cu ţigări. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

La frontiera verde

Şi poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea frontierei de stat, 6 baxuri cu ţigări. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.100 lei.
În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Mercedes, dispărut din Germania, descoperit în aceeaşi zi la frontiera română

Joi, 11 aprilie, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, N.G. în vârstă de 22 de ani, având dublă cetăţenie româno-ucraineană, care conducea un autoturism marca Mercedes, fabricat în anul 2017, cu număr de înmatriculare specific Germaniei.
Cu ocazia formalităţilor de frontieră specifice, s-au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora s-a constatat faptul că autoturismul este bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de autorităţile din Germania, în aceeaşi zi, 11 aprilie.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul fabricat în anul 2017, în valoare de aproximativ 74.000 euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Familie de cetăţeni turci, cu documente false

În Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră în trenul internaţional care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena, trei persoane (doi adulţi şi un copil) care au prezentat paşapoarte speciale cu însemnele autorităţilor din Turcia.
Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci şi formează o familie, doi adulţi, cu vârste de 39 şi 36 de ani, şi un minor, în vârstă de 4 ani.
Adulţii au declarat că au obţinut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 1.140 euro şi doreau să ajungă în Austria.
În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi trecere ilegală a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.