27 de cadre medicale au finalizat Modulul I al cursului de educator perinatal certificat

0
42

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în parteneriat cu Asociaţia SAMAS, la iniţiativa medicului şef al secţiei Neonatologie, dr. Margareta Pîrvănoiu, a demarat o acţiune de pregătire a cadrelor medicale, în vederea certificării ca educatori perinatali. Astfel, trei medici, 23 de asistenţi medicali şi un psiholog, care activează în secţiile de Neonatologie sau Pediatrie, au finalizat cu bine Modulul I.
Dr. Margareta Pîrvănoiu declară în acest sens: „De nenumărate ori, am văzut pe reţelele de socializare informaţii despre perioada perinatală. Este foarte important ca persoanele care educă mamele şi viitoarele mame să fie certificate pentru a putea furniza informaţii de actualitate, legate de acest subiect. OMS recomandă, dar noi trebuie să ne adaptăm la fiecare copil şi părinte în parte. Prima sesiune, cea de nutriţie perinatală, ne-a adus în actualitate importanţa alimentaţiei pe parcursul sarcinii, diversificarea alimentaţiei sugarului, alimentaţia copilului în primii doi ani de viaţă, principii de alimentaţie sănătoasă a copilului cu vârsta mai mare de doi ani, dar şi importanţa unei comunicări eficiente. Comunicarea între medic şi mame, controalele efectuate atât în perioada sarcinii, cât şi perinatală sunt foarte importante. Trebuie eliminată teama de a adresa întrebări specialistului, totul se învaţă pas cu pas”.
Pentru a dobândi calificarea de educator perinatal, cadrele medicale, care fac parte din acest program mai au de parcurs încă trei module (modulul de alăptare, modulul despre fiziologia sarcinii şi a perioadei perinatale, modulul despre naştere naturală şi naştere medicalizată) şi un examen complex, până la finalul lunii mai.
Obiectivul programului este de a sprijini accesul cadrelor medicale la informaţii de actualitate, legate de perioada perinatală, pentru a putea oferi gravidelor şi mamelor servicii de sănătate maternă în primele 1.000 de zile. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.