700 de molizi pentru viața și sănătatea băimărenilor

0
377

Moment de bucurie și prețuire pentru natură alături de o parte dintre Doamnele Liberale, senioarele de la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice CASPEV, copii minunați de la Școala Gimnazială “I.L. Caragiale”, Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” din Baia Mare și părinții lor.
O zi de vineri s-a transformat într-o zi de neuitat, o sărbătoare a plantării arborilor. Pentru al treilea an consecutiv am plantat copaci, un gest devenit deja tradiție, o tradiție pe care Doamnele Liberale o mențin de șapte ani.
Împreună, peste 50 de copii, dar și adulți, am plantat aproximativ 700 de molizi care, în câțiva ani, vor deveni generatori de oxigen benefic pentru viață și sănătate.
Acțiunea s-a desfășurat pe Valea Stejarului din cadrul Ocolului Silvic Baia Mare, o locație superbă unde copiii, pă­rinții, senioarele, dar și Doam­nele Liberale au petrecut momente minunate împreună.

Copiii au avut și o mică lecție de istorie, botanică și inițiere în tainele silviculturii locale și au ascultat cu multă uimire despre plantele și copacii care cresc în preajma orașului Baia Mare, orașul lor. Cei mici au învățat cât este de important să protejăm natura, să ajutăm pădurea să se regenereze pentru a păstra echilibrul necesar mediului înconjurător.
Împreună cu băimăreni de suflet, doamne liberale, copii și senioare ne-am pus amprenta pe o mică parte din Orașul Baia Mare, orașul nostru al tuturor, am adus o gură proaspătă de oxigen în comunitate.
Dr. Viorica Cherecheș, deputat liberal de Maramureș

(716)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.