Şincaiştii spun stop dependenţei de Internet

0
47

Dezbaterea publică ”Aleg conştient. Stop Dependenţei de Internet!” a avut loc miercuri, 10 aprilie 2019, în amfiteatrul Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. La acţiune au participat în jur de 150 de persoane, majoritatea elevi, dar şi profesori, părinţi şi invitaţi speciali.
“Această dezbatere publică este iniţiată de Organizaţia Salvaţi Copiii România, prin programul Ora de Net. Vrem să aflăm care e starea reală la grupul ţintă, cât de dependenţi sunt elevii de internet”, a declarat prof. coordonator Valentina Panas, consilier educativ în cadrul Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare. Au vorbit şi elevii: Gabriela Oşanu, Bianca Dragomir, Daniela Kotecz, Răzvan Revnic, Antonela Breaz, Ştefan Dumitraş. Gabriela Groza, Krista Vălu, Karina Călin, Lorena Radu, Ariana Vlaicu şi Daria Cristian. Au fost interesante şi opiniile exprimate de: psiholog Rita Moga, Ioana Draghiş (preşedinta Consiliului elevilor), Denis Lazăr (Asociaţia Elevilor din Maramureş) şi ale reprezentantului Poliţiei Locale Baia Mare.
Tinerii petrec foarte mult timp pe Internet, 7-8-9 ore online, pe zi, pentru a socializa, a căuta divertisment şi pe ultimul loc e căutarea de informaţii pentru a învăţa. Mulţi copii manifestă diferite forme de dependenţă faţă de Internet, cu manifestări agresive care derivă din acestea.
În luările lor de cuvânt, părinţii au atras atenţia asupra hiatusului de comunicare părinte-fiu, o cauză a dependenţei. De asemenea, nu există o calificare de părinte, dar niciodată nu este prea târziu să înveţi cum să fii un părinte bun şi un real ajutor pentru propriul copil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.