Concert caritabil ”SUFLET LÂNGĂ SUFLET – Șansă la viață pentru Sarah”

0
17

Instituția Prefectului-Județul Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația ASSOC Baia Mare și Asociația Esperando, organizează vineri, 19 aprilie 2019, de la ora 16.00, la Teatrul Municipal Baia Mare, un concert caritabil „SUFLET LÂNGĂ SUFLET- Șansă la viață pentru Sarah”.
Sarah este o fetițǎ de trei ani și șase luni, diagnosticatǎ la vârsta de șapte luni, cu amiotrofie spinalǎ tip 1, o boală de­ge­ne­rativǎ care ȋi atrofiazǎ mușchii, inclusiv mușchii res­piratori și cei de de­glu­ție. Pǎrinții au reușit sǎ acceseze singurul tratament pentru aceastǎ boalǎ, numit Spinraza, la vȃrsta de un an și șapte luni. Tratamentul constǎ ȋn injecții ȋn ziua 1, 15, 30, 60, dupǎ care o injecție din patru ȋn patru luni, respectiv tratament pe viațǎ. Acest tratament stopeazǎ boala și ajutǎ la recuperarea funcțiilor motorii.
Donațiile vor fi utilizate pentru alimentație, consumabile, terapii, depla­sǎri și douǎ sisteme ortopedice: scaun ortopedic și verticalizator.
Ȋn foaierul teatrului, vor fi amplasate standuri cu obiecte specifice sǎrbǎtorilor pascale, iar pe scenă vor urca elevi ai școlilor și grǎdinițelor din municipiul Baia Mare, ai Colegiului de Arte Baia Mare, dar și corul structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Invitat special al concertului caritabil este interpretul de muzică populară Petrică Mureșan. Intrarea la concert este liberă!
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.