Ţigări de contrabandă în valoare de peste 90.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
22

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma misiunilor desfăşurate la frontiera cu Ucraina, 8.000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 93.600 lei.
• Marţi, 15 aprilie, în jurul orei 22, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei a observat, pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interiorul ţării.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, iar în momentul în care au văzut echipajul poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit, întorcându-se pe teritoriul ucrainean.
În cel mai scurt timp au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu cercetarea zonei, unde au fost descoperite 8 colete cu ţigări.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 58.500 lei.
• Poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au descoperit, miercuri dimineaţa, în jurul orei 6, în apropierea frontierei de stat, 6 baxuri cu ţigări. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.100 lei.
În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În Halmeu
Ţigări ascunse în rezervorul unui autoturism

În Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, B.I., în vârstă de 19 ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz.
În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei şi bagajelor, fiind descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în rezervorul autoturismului, cantitatea de 350 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 1.575 lei, au fost confiscate, iar autoturismul, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.
Totodată, s-a constatat că persoana în cauză a mai încercat să introducă ilegal în ţară, în cursul unui an, o altă cantitate de ţigări peste limita admisă, fiind la a doua abatere, fapt pentru care i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.