Ariana Ardelean, la o conferinţă internaţională dedicată copiilor

0
46

Ariana Ardelean – unul dintre cei patru Ambasadori Junior la Uniunea Europeană, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare – a fost invitată să participe la Conferinţa internaţională privind Participarea copiilor în procesul de luare a deciziilor care îi privesc. Evenimentul, organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, va avea loc în 6 şi 7 mai, la Bucureşti.
Conferinţa îşi propune să reunească membri şi lideri ai statelor Uniunii Europene (înalţi demnitari, implicaţi în problematica drepturilor copilului), reprezentanţi ai principalelor instituţii europene, experţi şi reprezentanţi ai copiilor, în scopul susţinerii „Declaraţiei de la Bucureşti a Copiilor din UE”. „Finalizarea şi promovarea textului «Declaraţiei de la Bucureşti a Copiilor din UE» ar putea astfel deveni un punct de reper în definirea drepturilor copilului şi influenţarea procesului de participare a acestora, în contextul viitorului Uniunii Europene, oferindu-le acestora posibilitatea formulării de recomandări şi propuneri care să vizeze stabilirea unor mecanisme concrete care să permită participarea acestora în procesul de luare a deciziilor care îi privesc”, a punctat Gabriela Coman, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Ariana Ardelean
Ariana Ardelean

Ariana Ardelean este unul dintre cei patru Ambasadori Junior la Uniunea Europeană care, pe durata mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE, mijlocesc implicarea copiilor şi tinerilor în dezbaterile care definesc viitorul Europei. „Programul Ambasadorilor Junior presupune reprezentarea tuturor copiilor europeni, care se realizează la nivel naţional prin procesul de redactare al Declaraţiei de la Bucureşti alături de Children’s Board (Sfatul Copiilor), un grup care reuneşte diverşi tineri profund implicaţi sau interesaţi de schimbare socială, dar şi de imaginea copilului şi construirea unui portret autentic al acestuia. Pe lângă latura tehnică din România, noi, cei patru ambasadori, servim drept promotori ai potenţialului copiilor la diverse întâlniri de nivel înalt care includ consultări cu experţi internaţionali în drepturile copiilor, diverşi decidenţi politici europeni şi forumuri paneuropene în vederea susţinerii demersurilor noastre în acest sens”, a explicat Ariana Ardelean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.