Împreună pentru o comunitate sigură!

0
21

– campanie de prevenire a criminalităţii în mediul rural –
Împreună pentru o comunitate mai sigură! – este noua campanie a Poliţiei Române, de prevenire a criminalităţii în mediul rural. În judeţul Maramureş, campania a fost lansată, miercuri, în comuna Ardusat.
În cadrul activităţilor preventive desfăşurate, şeful Postului de Poliţie Ardusat, agent-şef Petcaş Adrian Andrei, a susţinut o sesiune de informare cu angajaţii primăriei, cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.
A fost abordată problematica infracţiunilor comise cu violenţă pe fondul consumului de alcool, cele mai frecvente metode de înşelăciune folosite de escroci, precum şi aspecte ce ţin de siguranţa locuinţei sau a bunurilor proprii.
Campania are şi o componentă educativă în unităţile de învăţământ, astfel încât, la Şcoala Gimnazială din Ardusat elevii au avut o întâlnire cu poliţiştii de prevenire, de ordine publică şi cu un echipaj al Grupei Canine Maramureş. În scopul conştientizării minorilor cu privire la importanţa adoptării conduitei preventive poliţiştii au abordat subiecte precum siguranţa rutieră, siguranţa online şi siguranţa pe perioada vacanţei.
În perioada aprilie – iunie 2019, IPJ Maramureş va derula activităţi preventive la nivelul tuturor secţiilor de poliţie rurală, pentru conştientizarea cetăţenilor din mediul rural asupra importanţei prevenirii în ceea ce priveşte furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum şi importanţa asigurării antiefracţie, a prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.