Pensionarii maramureşeni cer ajutoare de Paşti

0
51

Pensionarii cu venituri mici şi persoanele nevoiaşe ar trebui să primească ajutoare alimentare de sărbătorile de Paşti. Propunerea vine din partea preşedintelui Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, Ştefan Lupşa. Acesta a solicitat subprefectului judeţului Maramureş, Alexandru Cosma, sprijin pentru ca pensionarii nevoiaşi să fie ajutaţi cu alimente.
“În perioada sărbătorilor de Paşti, Crăciun şi de 1 octombrie, Ziua Persoanelor Vârstnice, asociaţiile de pensionari organizează diferite acţiuni de ajutorare a persoanelor cu venituri mici. Aceste ajutoare sunt din fonduri proprii din eventuale sponsorizări şi chiar sprijinul Consiliilor Locale. Tot mai puţin se găsesc sponsori şi tot mai puţine Consilii Locale alocă sume pentru acest capitol. De exemplu, Consiliul Local Târgu Lăpuş prevede în bugetele anuale fonduri pentru aceste ocazii. Vă rugăm să sugeraţi primăriilor ca odată cu formarea bugetelor să cuprindă fonduri speciale pentru persoane nevoiaşe, persoane vârstnice, mai ales pentru Paşti, Crăciun şi 1 octombrie”, a spus Ştefan Lupşa.
Reprezentantul vârstnicilor a mai semnalat faptul că pensiile s-au majorat cu câte 100 lei, dar puterea de cumpărare a scăzut, acesta fiind motivul pentru care se impune acordarea de ajutoare. “Se spune că mulţi pensionari au primit 100 lei în plus. Noi am cerut în permanenţă ca pensia să fie legată de salariul mediu brut pe economie, luat în calcul la funamentarea bugetului. Când pensia va reprezenta 45% din salariul mediu brut pe economie nu voi mai veni în faţa dvs să vă cer sprijinul”, a precizat Ştefan Lupşa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.