Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin – un sfert de secol de arhierie

0
21

Miercuri, 17 aprilie 2019, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a împlinit 25 de ani de slujire Arhierească pentru Biserica lui Hristos.
La propunerea Prea­sfinţitului Părinte Episcop Justinian, în 22 martie 1994 a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Arhiereu-Vicar pe seama Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, cu titulatura „Sigheteanul”, pe care o va purta până la alegerea ca Episcop al Maramureşului şi Sătmarului, după trecerea la cele veşnice a vrednicului de pomenire Arhiepiscop Justinian.
Slujba de hirotonie a fost săvârşită la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia în 17 aprilie 1994 de către un sobor de 7 Arhierei, alcătuit din Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Antonie Plămădeală, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Bartolomeu Anania, Preasfinţitul Justinian Chira, Preasfinţitul Andrei Andreicuţ, Preasfinţitul Calinic Argatu, Preasfinţitul Ioan Mihălţan şi Preasfinţitul Emilian Birdaş.
În 6 decembrie 2016 a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Episcop titular al Maramureşului şi Sătmarului, iar în 27 decembrie 2016, de sărbătoarea Sfântului Întâiului Mucenic Ştefan, a fost întronizat ca Episcop al Maramureşului şi Sătmarului, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, al cărei ctitor este. Întronizarea a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în fruntea unui sobor de 17 Arhierei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.