„Ce mai vrei, măi nenorocitule! ” – Ligia Micle prin telefon

5
7406

• Incredibil! Cuvinte grele aruncate de şefa Serviciului de Ambulanţă Maramureş către primarul Lucian Morar
• Primarul Lucian Morar a fost amânat de autorităţi până după Paşti

Primarul din Ulmeni, care a intrat în greva foamei pentru o staţie de ambulanţă în oraşul său, a avut vineri o întâlnire cu secretarul de stat dr. Raed Arafat, care i-a transmis că după sărbătorile pascale se va întruni comisia interministerială care va decide cum va răspunde revendicărilor sale. Interesant este faptul că dr. Arafat a spus şi ne-a arătat procesele verbale şi ordinea de zi a şedinţelor interministeriale de la jumătatea anului trecut şi din 2019. Nu a fost nicio analiză sau cerere pentru o substaţie în Ariniş. Cu toate acestea primarul Mureşan din Ariniş, mai marele peste primarii PSD din Maramureş a demarat lucrări la viitoarea substaţie, îndeaproape supravegheat de şefa Ambulanţei judeţene Ligia Micle şi de subprefectul de Maramureş Alexandru Cosma. Nu ştim pe baza a ce documente! Abia pe 19 aprilie o cerere din Maramureş ajunge la dr. Raed Arafat! Cine minte în acest caz? De unde atâta determinare a liderilor PSD de-a face această substaţie la Ariniş? Pentru a doua oară Ulmeniul este sărit şi românii care locuiesc acolo prostiţi de liderii PSD! Prima dată când la Fărcaşa s-a înfiinţat secţia SMURD. Asta ca parte a recompensei pentru că primarul Ioan Stegeran (Fărcaşa) a acceptat depozitul ecologic pentru deşeuri maramureşean, piatra de moară a guvernării lui Zetea din ultimii ani!
„Doctorul Raed Arafat avea pregătit dosarul pe care l-am depus de-a lungul anilor pentru înfiinţarea unei substaţii de ambulanţă şi două solicitări din partea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş, privind înfiinţarea unei staţii (de ambulanţă – n.r.) la Ariniş. După întâlnirea cu Raed Arafat, s-a luat decizia ca după sărbătorile pascale să aibă loc comisia interministerială care va trebui să decidă dacă staţia se va deschide la Ulmeni sau la Ariniş”, a precizat Lucian Morar, primarul din Ulmeni, Maramureş, care a luat decizia de a protesta prin greva foamei împotriva refuzului autorităţilor de a înfiinţa o staţie de ambulanţă la Ulmeni.
Primarul a anunţat că, până la întrunirea comisiei interministeriale, el va continua protestul. ”Până atunci, voi rămâne în greva foamei (…). Rămân pe baricade, la cortul din faţa Ministerului Sănătăţii”, a declarat Lucian Morar.
Lucian Morar, primarul din Ulmeni (judeţul Maramureş), a intrat luni în greva foamei, protest pe care a ales să-l facă în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, pe motiv că oraşul său a fost privat de un serviciu de ambulanţă din considerente ”rasiale, etnice şi politice”.
Primarul, membru al Partidului Mişcarea Populară, a mai spus că decizia ministrului Sănătăţii de a deschide o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, din judeţul Maramureş, şi nu în oraşul Ulmeni este una influenţată strict de culoarea politică a primarului de acolo, şi mai puţin de nevoile medicale ale oamenilor din cele două localităţi.
Ligia Micle cedează nervos! Ambulanţa Maramureş pe mâini nepotrivite!
Ieşire nervoasă, necontrolată, a celei care vremelnic, prin grijă politică, conduce Serviciul Judeţean de Ambulanţă Maramureş. Ligia Micle l-a blocat telefonic pe primarul Lucian Morar. Nu cred că a făcut acelaşi lucru cu Zetea sau Cosma, cei care fac presing la domnia sa! Lucian Morar a sunat-o de pe alt telefon! Surpriză! Şefa de la Ambulanţă răspunde! Când află cu cine vorbeşte, cedează nervos: „Ce mai vrei, măi nenorocitule!” – Ligia Micle prin telefon către primarul Lucian Morar. No comment! Acum multe întrebări se ridică. Sunt sigur că autorităţile statului nu cunosc cuvântul autosesizare! Am observat asta! Şi atunci vom scrie şi pe hârtie! 1. Cine a aprobat sumele de bani pentru lucrările de la Ariniş şi pentru ce motiv? 2. Ce treabă are subprefectul de Maramureş, pesedistul Alexandru Cosma, în a verifica şi a presa administraţia locală din Ariniş să finalizeze aceste lucrări? Este important că subprefectul deţine ochiuri de baltă, teren şi proprietăţi la Ariniş? 3. Cine a transmis de la Bucureşti faptul că există analiză şi aprobare din partea comisiei interparlamentare pentru Substaţie ambulanţă Ariniş? 4. De ce a anunţat ministra sănătăţii în Baia Mare, în faţa lui Zetea şi a lui Cosma, înfiinţarea substaţiei când la această oră ministerul nu ar avea cele 10 poziţii pentru o astfel de substaţie în Maramureş? Sau politicul, la comandă, va debloca posturile pentru Ariniş? Şi sunt şi multe alte informaţii care ajung la noi privind modul în care ajung să se angajeze unii la Ambulanţa Maramureş! Viţei sacrificaţi şi sume de bani! Oamenii încep să vorbească văzând modul de acţiune al unor oameni puşi să împartă sănătatea în ţara şi judeţul nostru! Şi pe baza culorii politice! Ci pe baza a două principii simple: Solidaritatea şi Subsidiaritate! Cei ce conduc judeţul şi sănătatea au auzit de aceste cuvinte? Ştiu semnificaţia lor?
În rest… Toate bune! Un primar român stă de 7 zile! De o săptămână în greva foamei între două ministere: Interne şi Sănătăţii. Starea lui de sănătate se depreciază pe zi ce trece! Începem Săptămâna Patimilor şi vom sta la masă înconjuraţi de familie şi prieteni gândindu-ne la sacrificiul Mântuitorului Nostru Isus Cristos! Lucian Morar stă în Bucureşti! Îşi duce crucea aleasă de el şi de Dumnezeu! Oare este cineva să stea puţin strâmb şi să gândească drept la această speţă?

Radu ŢOLAŞ

5 COMENTARII

  1. Fosta secretara a distrus SAJ MM. Ea nu numai ca nu are nici o tangență cu sanatatea dar nu are nici cu actul de conducere. ” Metodele ” ei de ” conducere” sunt barfele si amenintarile. Abuzurile se tin lanț. Personalul medical înjosit, angajări de neamuri, etc., etc. Nimeni dintre cei responsabili nu vede matrapazlâcurile, deși ” neamu’ prost” le face ” la vedere”.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.