Aproape 5.000 de români au solicitat radierea din Biroul de Credit

0
68

Numărul românilor care au solicitat ştergerea datelor negative din Biroul de Credit, în perioada 25 mai 2018 – 31 martie 2019, este de 4.900, a declarat Şerban Epure, directorul general al instituţiei.
Aceştia au formulat 7.800 de solicitări de ştergere a datelor (unii dintre ei fiind raportaţi de mai multe instituţii), existând cazuri în care solicitările au fost respinse din cauză că solicitarea lor nu a conţinut vreun motiv de ştergere, ci numai cererea propriu-zisă.
Din 25 mai 2018, românii au acest drept, de a solicita, în baza unor motive întemeiate, radierea înscrierii în Biroul de Credit, unde poţi fi înscrişi pentru datorii de peste 30 de zile şi rămâi „agăţat” timp de 4 ani de la ultima notificare. Lucru foarte neplăcut pentru cineva care a fost înscris dintr-o greşeală şi care doreşte să ia credit, întrucât primul lucru pe care îl face o bancă sau un IFN este să verifice situaţia solicitantului la Biroul de Credit, ca să vadă dacă e un bun platnic sau dacă nu e deja supraîndatorat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.