Gheorghe Şimon (PSD): ”Zeci de mii de românii care au lucrat în grupele I şi II de muncă vor primi pensii majorate” (P)

1
68

Românii o duc mai bine după doi ani de guvernare PSD şi au mai mulţi bani în buzunare. Aceasta o arată atât realitatea, cât şi datele statistice care, astfel, dau măsura împlinirii unui angajament politic major al actualei guvernări. Veniturile medii ale unei gospodării au ajuns să fie cu 29% mai mari în decursul unui singur an, dacă ne raportăm la ultimul trimestru din 2018, când suma era de 4.608 lei/gospodărie faţă de ultimul trimestru din 2017, când veniturile erau de 3.567 lei/ gospodărie, a precizat deputatul PSD Maramureş, Gheorghe Şimon.
Acelaşi raport de plus 30 de procente se păstrează şi-n cazul veniturilor individuale, respectiv vorbim de o sumă de 1.772 lei/persoană în anul 2018, faţă de 1.362/persoană în cursul anului 2017. Această creştere medie de venituri este remarcabilă, cu atât mai mult cu cât se adaugă la creşterea consistentă din 2017, raportată la 2016. În privinţa cheltuielilor medii pe gospodărie acestea au fost de 3.981 de lei/lunar, în 2018, şi de 3061 de lei/lunar, în 2017.
”O altă veste bună este aceea că, până la Paşti, zeci de mii de românii care au lucrat în grupele I şi II de muncă vor primi pensii majorate, urmare a recalculării dispuse pe guvernarea PSD. Vor fi creşteri substanţiale, chiar de 40% pentru aceia care au lucrat în cele mai dificile condiţii în economia ţării. De exemplu, pentru cineva care a lucrat în mediu chimic, în siderurgie, majorarea este 43,42% pentru condiţii grele, pentru foştii angajaţi de la Metrou majorarea este de 42% şi exemplele continuă. Aceasta este o măsură de justiţie şi echitate social”, a conchis parlamentarul de Maramureş, Gheorghe Şimon.
Biroul de presă al PSD Maramureş

1 COMENTARIU

  1. Minciuna mai mare nu exista.
    Mii de maramureseni care au lucrat în grupele I şi II de muncă nu primesc nimic in plus deoarece, ” au primit in urma unei ORDONANATE din anii anteriori , vreo 2 lei in plus.
    Dar ceilalti pensionari care n-au lucrat in grupe. Pt. ei nu au crescut alarmant preturile, de nu te poti apropia de produse dincauza preturilor uriase? Nici macar cu cartofi nu te poti hrani, au ajuns la peste 3 lei kg-ul. Dar varza, morcovii, a caror preturi au crescut exponential.
    La Mag. Carrefour de pe str. Cosbuc, vanzatoarele cica pun unele produse la reducere. Rosiile cherry cu pretul de 14,99 mai stricate le-au pus la reducere 50% dar au pus un pret initial de-ti sta mintea in loc:30,99 lei; din care daca reduci 50% , reiese pretulcu care se vand rosiile normale, respectiv 14,99.
    Un amarat de pensionar isi poate permite sa cumpere aceste rosii? Nu!.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.