Percheziţii domiciliare în Baia Mare

0
92

• Peste 10.000 pachete cu ţigări ridicate

Peste 208.000 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma a 5 percheziţii domiciliare, efectuate la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.
Marţi, 23 aprilie, poliţiştii specializaţi în combaterea contrabandei cu tutun, din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, au efectuat 5 percheziţii la domiciliile unor persoane, din Baia Mare, bănuite că ar depozita şi comercializa ţigări de contrabandă.
Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite în cauză, doi băimăreni, de 32 şi 61 de ani, ar fi comis infracţiuni asimilate contrabandei, s-ar fi aprovizionat cu ţigări provenite din spaţiul extracomunitar, fără a deţine documente legale, iar ulterior le-ar fi distribuit şi comercializat în diverse localităţi.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 10.424 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 125.000 lei, produse accizabile care trebuiau supuse unui regim vamal şi care proveneau din contrabandă, destinate comercializării.
Sub coordonarea procurorului, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Un seinean este cercetat pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul poliţiştilor din Seini, au ridicat o armă şi muniţia aferentă, în urma unor activităţi desfăşurate pe raza oraşului Seini.
Marţi, poliţiştii s-au deplasat la locuinţa unui bărbat, domiciliat în oraşul Seini, bănuit de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor. Într-o anexă a locuinţei, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă, mai multe cartuşe, o grenadă defensivă şi pulbere pentru confecţionarea cartuşelor.
Din primele cercetări a reieşit că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a achiziţionat arma şi muniţia din Austria şi nu este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii.
Poliţiştii au indisponibilizat arma, cartuşele, grenada şi pulberea pentru confecţionarea cartuşelor, deţinute ilegal, urmând a fi supuse unei expertize criminalistice. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea materiilor explozive şi contrabandă calificată, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Pentru infracţiuni rutiere
Şi-a pierdut libertatea pentru 2 ani şi 3 luni

Marţi, 23 aprilie, poliţiştii maramureşeni au acţionat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.
Poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr, de 29 de ani, din Poienile de sub Munte, pe numele căruia Judecătoria Vişeu de Sus a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.
Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Baia Mare şi are de executat o pedeapsă de 2 ani şi 3 luni detenţie, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.