Protehnica – siguranţă şi securitate pentru casa şi afacerea ta

0
30

Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş organizează, în perioada 23-24 mai 2019, a II-a ediţie a manifestării ştiinţifice şi expoziţionale PROTEHNICA, având ca parteneri Consiliul Judeţean Maramureş, ISU, Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Nord-Vest şi Societatea Inventatorilor Români. Partenerul principal al evenimentului este N0va Power & Gas.
Manifestarea, care reuneşte saloanele PREVENT, ENERGII REGENERABILE ŞI ALTERNATIVE, respectiv SALONUL INVENTATORILOR MARAMUREŞENI, se doreşte a fi un punct de întâlnire cu relevanţă regională şi, pe viitor, chiar naţională, pentru judeţul Maramureş, în domeniul dezvoltării durabile.
• În acest an, Salonul PREVENT, organizat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, a ajuns la a III-a ediţie. În cadrul unui seminar, oficialii ISU vor aborda teme de interes şi noutăţi legislative despre certificarea măsurilor de securitate la incendiu prin obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi protejarea vieţii, bunurilor şi a mediului înconjurător, prin asigurarea măsurilor de securitate la incendiu a construcţiilor.
Tema 1. Certificarea măsurilor de securitate la incendiu prin obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Rolul şi importanţa acesteia. Obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu certifică, la momentul obţinerii, îndeplinirea unui nivel de siguranţă, prin asigurarea unor condiţii tehnice impuse prin reglementări. Obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu elimină total posibilitatea iniţierii şi propagării unui incendiu, un astfel de eveniment se poate iniţia din diverse cauze şi în împrejurări care ţin de particularităţile exploatării unui spaţiu sau a unei construcţii.
Tema 2. Protejarea vieţii, bunurilor şi a mediului înconjurător, prin asigurarea măsurilor de securitate la incendiu a construcţiilor, se realizează prin îndeplinirea cerinţei esenţiale – securitate la incendiu. Această cerinţă se asigură prin măsuri şi reguli specifice privind amplasarea, proiectarea, execuţia şi exploatarea construcţiilor, instalaţiilor şi amenajărilor, precum şi privind performanţele şi nivelurile de performanţă în condiţii de incendiu ale structurilor de construcţii, produselor pentru construcţii, instalaţiilor aferente construcţiilor şi ale instalaţiilor de protecţie la incendiu.
• Salonul ENERGII REGENERABILE ŞI ALTERNATIVE a ajuns la a IX-a ediţie. De 9 ani, Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş contribuie la promovarea a tot ceea ce ţine de eficienţa energetică – prin tehnologii, inovaţii şi surse de finanţare în acest domeniu. Salonul ENERGII REGENERABILE ŞI ALTERNATIVE a ajuns astfel să reprezinte una dintre cele mai de impact acţiuni din judeţul Maramureş prin care sunt promovate energiile regenerabile şi alternative.
Cu o experienţă de peste 11 ani pe piaţa de energie electrică şi gaze naturale, Nova Power&Gas, Cluj-Napoca, vine cu un stand expoziţional dar şi cu organizarea unui seminar, pentru a răspunde nevoilor consumatorilor, printr-o ofertă integrată de servicii, în care eficientizarea consumului şi a costurilor sunt obiectivele principale. În cadrul expoziţiei vor mai fi prezentate: variante de izolare pentru case; variante multiple de finisare, izolare şi diverse sisteme de încălzire, cu materiale de cea mai bună calitate, cu certificare europeană; instalaţii de încălzire cu centrală pe gaze, pe energie electrică, panouri radiante pe energie electrică, încălzire prin pardoseală cu energie electrică sau prin agent termic, convectoare individuale prin energie electrică, şeminee aparente, înzidite şi cu circulaţie de aer cald în toată casa; Soluţii de încălzire cu panouri solare; Soluţii de încălzire cu pompe de căldură; Soluţii de producţie energie electrică folosind panouri voltaice.
• Salonul Inventatorilor Maramureşeni, ajuns la ediţia a XIII-a, organizat împreună cu Societatea Inventatorilor din România, va avea peste 25 de invenţii, inovaţii şi brevete din Maramureş şi din ţară.
Înscrieri şi detalii pentru manifestarea ştiinţifică şi expoziţională Protehnica se pot obţine la tel. 0262221510, www.ccimm.ro, e-mail cci_mm@ccimm.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.