Un elicopter, de fabricaţie rusească, prăbuşit în Săpânţa

0
97

Joi, un cioban, care se afla la o stână situată într-o zonă greu accesibilă, numită Socet, din Săpânţa, a găsit trupul neînsufleţit al unui bărbat. A anunţat autorităţile şi, la faţa locului anchetatorii au constatat că este vorba despre un bărbat şi un elicopter K 26, de producţie rusească, fără nici un însemn, utilizat, în principal, la misiuni aviochimice (stropire cu soluţii, fertilizare, combaterea dăunătorilor).
Se pare că elicopterul nu avea autorizaţie de zbor în România şi ar fi violat spaţiul aerian românesc. Din primele cercetări, având în vedere că, cadavrul pilotului era în descompunere, decesul ar fi survenit cu ceva timp în urmă. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea efectuării necropsiei.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş precizează că „poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în zona Săpânţa, a fost găsită o persoană decedată. Până în prezent, aceasta nu a fost identificată. Se efectuează cercetări pentru identificarea persoanei şi stabilirea circumstanţelor în care a survenit decesul (…) Referitor la incidentul aviatic produs pe raza comunei Săpânţa s-a întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj”.
Sunt vehiculate mai multe variante despre mo­dul în care elicopterul a ajuns pe teritoriul României, inclusiv cea a contrabandei cu ţigări. Surse judiciare au declarat că bărbatul găsit mort era pilotul elicopterului prăbuşit, care nu avea însemne de înmatriculare şi nu exista nici un plan de zbor depus la vreo instituţie aeronautică privind deplasarea în România. Există suspiciuni că, cel mai probabil, aparatul de zbor fusese utilizat la traficul de ţigări din Ucraina.

Condamnat pentru trafic de droguri de risc, depus în penitenciar

Joi, 9 mai, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, de 56 de ani, pe numele căruia Tribunalul Maramureş a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Acesta are de executat o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Bărbatul a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.

Combaterea faptelor ilicite din domeniul silvic
Societăţi comerciale sancţionate şi lemn confiscat

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu specialişti silvici ai Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite care se comit în domeniul silvic.
Joi, 9 mai, au fost verificate două societăţi comerciale, ambele cu sediile sociale şi punctele de lucru în comuna Satulung, care au ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos. În urma activităţilor, au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10.000 lei. Ca măsură complementară a fost confiscată, în echivalent valoric, cantitatea totală de 67,35 mc material lemnos, cu o valoare de aproximativ 15.000 lei.

Un tânăr a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru furt

Joi, 9 mai, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Baia Sprie au reţinut, pentru 24 de ore, şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, un tânăr, de 25 de ani, din oraş, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Din probatoriul administrat de poliţişti s-a stabilit faptul că, în data de 5 mai a.c., tânărul a sustras un radiator auto şi mai multe componente metalice din grădina unei locuinţe, situate pe strada Arinului, din Baia Sprie, iar ulterior le-a vândut la centrul de colectare a de­şe­urilor metalice.
Prejudiciul, în valoare de 300 lei, a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.
Vineri, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Lei şi valută ridicaţi de poliţişti de la persoane care întreţineau relaţii sexuale contra cost

Joi, 9 mai, poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de cei de ordine publică, din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare, au desfăşurat activităţi pentru combaterea prostituţiei şi proxenetismului.
În timpul acţiunii, la ieşirea din municipiu, au fost depistate 6 femei, care racolau persoane în scopul întreţinerii de relaţii sexuale contra cost. Toate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 3.000 lei.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au identificat alte 8 persoane, care îşi racolau clienţii prin postarea unor anunţuri privind întreţinerea de raporturi sexuale contra cost, pe diferite site-uri. Acestea au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 5.500 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus ridicarea sumelor de 1.750 lei şi 50 euro, bani obţinuţi ca urmare a comiterii contravenţiilor.

Autoturism furat – recuperat de poliţişti
– două infracţiuni comise de un singur tânăr –

În noaptea de 8 spre 9 mai, poliţiştii din Săliştea de Sus au fost sesizaţi cu privire la furtul unui autoturism. Proprietarul acestuia, un bărbat, din localitate, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu alte persoane, a observat dispariţia autoturismului din curtea locuinţei.
În urma activităţilor specifice, poliţiştii sălişteni în colaborare cu cei băimăreni, în data de 9 mai, au depistat autoturismul în parcarea unui magazin, din Baia Mare, având cheile în contact. Ei au reuşit să identifice şi persoana bănuită de comiterea furtului, un tânăr, din Oarţa de Jos, care locuieşte de câteva zile, fără forme legale, chiar la proprietarul autoturismului.
Maşina a fost recuperată şi restituită părţii vătămate. Tânărul care a sustras-o este cercetat de poliţişti nu doar sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ci şi de conducere a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, lucru ce a reieşit în urma cercetărilor efectuate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.