Buget mai mare pentru unităţile de învăţământ din subordinea Consiliului Judeţean Maramureş

0
44

Recent, în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, au avut loc discuţii aplicate despre Bugetul pentru anul 2019, alocat de către instituţia judeţeană, unităţilor educaţionale din subordine.
Astfel, s-a stabilit bugetul care va fi alocat Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş, Şcolii Gimnaziale Speciale Baia Mare, Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Vişeu de Sus, Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Baia Mare, Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu Lăpuş şi Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă din Sighetu Marmatiei.
”Educaţia şi sănătatea sunt, şi în acest an, priorităţi asumate de către Consiliul Judeţean Maramureş şi de către conducerea executivă, iar acest lucru se reflectă în alocările financiare făcute către instituţiile de învăţământ din subordinea noastră directă. Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Maramureş alocăm, în acest an, 905.000 lei, care reprezintă 99% din suma solicitată. CJRAE este o instituţie importantă pentru sistemul educaţional din Maramureş şi mă bucură faptul că avem, şi în 2019, resursele financiare pentru a investi în dotări. Aproape 200.000 de lei vor fi folosiţi pentru achiziţia a 22 de platforme de orientare şcolară şi profesională pentru consilierea în cariera viitoare a copiilor din Maramureş, cu tehnici şi metode reprezentative secolului XXI”, a punctat conducerea CJ Maramureş.
Oficialii CJ Maramureş au mai precizat că Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare va beneficia de o creştere de aproximativ 10% a bugetului instituţiei, până la valoarea de 1.658.000 de lei. “Am încercat, la fiecare instituţie şcolară din subordinea Consiliului Judeţean, să alocăm resurse financiare pentru dotări, pe lângă asigurarea, până la finalul anului, a necesarului financiar pentru buna funcţionare. 50.000 de lei vor fi destinaţi achiziţionării a cinci table interactive multimedia, pentru a ajuta cât mai mult progresul şcolar al copiilor cu probleme speciale. Mulţumesc mult doamnelor director pentru seriozitatea de care dau dovadă în managementul dificil al unei astfel de instituţii şcolare”, a conchis şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea.
La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Baia Mare, bugetul alocat acestei unităţi de învăţământ a crescut cu un procent important, de peste 60% faţă de anul trecut. 1,3 milioane lei va fi alocarea finaciară în acest an. O parte importantă din aceşti bani vor fi alocaţi pentru achiziţionarea unui microbuz cu 18+1 locuri pentru copiii cu nevoi speciale, în valoare de 250.000 de lei. În ceea ce priveşte Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu Lăpuş, acesta va avea un buget cu aproape 40% mai mare decât în 2018, iar Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Sighetu Marmaţiei va avea un buget cu aproape 50% mai mare decât anul trecut. Aici vor fi alocaţi 1.056.000 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.