Două ordine de protecţie emise de poliţişti în weekend

0
28

Poliţiştii maramureşeni au emis două ordine de protecţie, după ce au fost sesizaţi să intervină la cazuri de violenţă în familie. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie şi ameninţare.
• În Baia Sprie, poliţiştii au intervenit, vineri seara, la un scandal în familie, sesizat prin SNUAU 112. La faţa locului s-a constatat că, un bărbat, de 49 de ani a distrus mai multe bunuri din locuinţă şi şi-a ameninţat soţia cu acte de violenţă. Pentru protejarea victimei şi pentru înlăturarea unor riscuri, poliţiştii au emis pe numele bărbatului un ordin de protecţie provizoriu.
• Poliţiştii din Leordina au emis un ordin de protecţie pe numele unui bărbat, de 47 de ani, din Vi­şeu de Jos, care s-a manifestat agresiv faţă de soţia sa.
În ambele situaţii poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de violenţă în familie şi ameninţare.

Ţigări de contrabandă transportate cu trenul

Patru bărbaţi, care transportau ilegal cu trenul ţigări, sunt cercetaţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
Ei au fost depistaţi, în acest weekend, de poliţiştii Biroului Transporturi Maramureş din Vişeu de Jos, în trenul de călători care circula pe relaţia Valea Vişeului – Vişeu de Jos, având asupra lor peste 90 pachete cu ţigări. Ţigările au fost confiscate, iar poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Prinşi, la scurt timp după ce au comis un furt

Două persoane care, sâmbătă noaptea, au sustras un câine ciobănesc şi un telefon mobil de la o fermă, au fost prinse şi identificate de poliţiştii din Fărcaşa, la scurt timp de la comiterea faptei.
Este vorba despre un bărbat, de 35 de ani, şi o minoră, de 16 ani, care lucrau ca sezonieri la o fermă din localitatea Băseşti, având sarcina de a îngriji animale. Puţin înainte de miezul nopţii bărbatul, de loc din judeţul Bacău, şi tânăra, din judeţul Sălaj, s-au înţeles să părăsească ferma din Băseşti pentru o alta din Ocna Şugatag, însă au luat cu ei şi un câine şi un telefon mobil care nu le aparţineau.
Ghinionul lor a fost că maşina cu care se deplasau a fost oprită de poliţiştii care efectuau controlul şi supravegherea traficului în localitatea Ariniş. Cu flerul lor, poliţiştii au bănuit că, cei doi prezintă suspiciuni, mai ales că nu aveau asupra lor nici un act de identitate. Astfel, au fost desconspiraţi, iar prejudiciul total, în valoare declarată de 1.000 lei, a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.
În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.