Pentru prima dată în istorie se va juca handbal pe plajă pe timp de noapte la „ebt Finals 2019”

0
75

Baia Mare nu a găzduit niciodată un eveniment sportiv de o asemenea anvergură. Peste 400 de sportivi din 15 ţări vin vara asta la „ebt Finals 2019”, Finala Campionatului European de Beach Handball Intercluburi, care se desfăşoară în perioada 6-9 iunie la Baia Mare, în Centrul Vechi al oraşului. Plaja de la munte, devenită deja binecunoscută românilor, bate astfel un nou record pentru hanbalul pe plajă românesc, găzduind o competiţie de anvergură europeană.
Din punct de vedere logistic, evenimentul va fi mult peste ceea ce băimărenii s-au obişnuit să vadă în cele trei ediţii ale Baia Mare Beach Handball Challenge din ultimele veri. Rigorile impuse de Federaţia Europeană de Handbal, prin Comisia de Beach Handball, au determinat organizatorii să facă eforturi deosebite pentru a duce evenimentul la un nivel neatins încă la o competiţie de acest rang.
Finala Campionatului European de Handbal pe Plaja de desfăşoară pe 3 terenuri
cu 28 de echipe!
Pentru prima dată la un „ebt Finals” se va juca pe trei terenuri, la fel cum tot o premieră este şi faptul că numărul echipelor participante a fost suplimentat de la 24 la 28. O altă realizare de interes pentru finala din Baia Mare vor fi tribunele care vor avea de data aceasta o capacitate de peste 1.000 de locuri, dând întregului stabiliment imaginea unei adevărate arene sportive instalate în inima oraşului.

Meciuri pe timp de noapte

Chiar dacă nu a fost o cerinţă obligatorie a forului european, organizatorii au reuşit să asigure la această ediţie o altă premieră europeană la un „ebt Finals”. Va fi primul turneu final de acest fel la care se va juca la lumina unei instalaţii profesionale de iluminat pe timp de noapte. Aceasta va asigura un grad al iluminării de cel puţin 500 de lucşi (aproximativ 30.000 watti), necesari pentru ca şi transmisia live la televiziune şi pe internet să fie de o calitate excepţională.
Pentru această realizare echipa de organizare a fost felicitată public de comisarul EHF Marko Trespidi, cel care răspunde direct de buna desfăşurare a acestui turneu: „Transmit felicitările mele întregii echipe de organizare. „ebt Finals 2019″ va avea meciuri jucate la lumina nocturnei pentru prima dată în istorie. Cu această realizare aţi doborât deja toate recordurile”.
Meritul principal al acestei importante realizări îi aparţine lui Claudiu Breban, unul din puţinii profesionişti români, când vine vorba despre instalaţii de iluminat dedicate evenimentelor sportive. De numele lui se leagă meciul din Cupa României din 2015, disputat în nocturnă, când FCM Baia Mare a pierdut după penalty-uri în faţa celor de la Steaua Bucureşti. Din CV-ul său face parte şi iluminarea altor stadioane precum cele din Sibiu, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe şi Călăraşi, unde nocturna mobilă a contribuit la desfăşurarea în condiţii perfecte a unor meciuri importante de pe scena fotbalistică din România. Datorită sponsorizării realizate de Claudiu Breban, o parte destul de importantă a meciurilor de la „ebt Finals 2019” se vor juca în nocturnă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.