Fuga de poliţie nu este o alternativă!

0
38

Depăşirea neregulamentară este o manevră riscantă, care pune în pericol siguranţa pe drumurile publice. Astfel, poliţiştii rutieri iau măsuri de fiecare dată când constată o astfel de abatere.
Un băimărean, de 38 de ani, care avea permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 3 luni, s-a încumetat să urce la volan, sfidând legile şi regulile de circulaţie. Băimăreanul a efectuat o manevră de depăşire a unei coloane de autovehicule, încălcând marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de mers. Fiind observat de un echipaj de poliţie, care efectua activităţi pe DN 1C, între Valea Chioarului şi Buciumi, i-au fost efectuate semnalele regulamentare de oprire. Întrucât a refuzat să oprească, echipajul de poliţie a pornit pe urmele lui. Încercând să scape de poliţie, băimăreanul a mărit viteza de deplasare, a efectuat în continuare mai multe manevre de depăşire neregulamentară, în timp ce, din sens opus circulau alte autovehicule. Ajungând la o intersecţie, acesta a efectuat un viraj la stânga fără a reduce viteza şi a derapat pe pietriş, izbindu-se de peretele unui imobil aflat pe partea dreaptă.
În consecinţă, băimăreanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Conducerea preventivă conferă siguranţă în trafic

Un accident de circulaţie, produs, luni, pe B-dul Independenţei, din Baia Mare, s-a soldat cu rănirea a două persoane.
Cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului au relevat că, un autoturism, condus de o tânără, de 21 de ani, a intrat în coliziune cu autoturismul care circula regulamentar în faţa sa, din cauza nerespectării distanţei de siguranţă. În urma coliziunii a rezultat avarierea celor două autovehicule, rănirea tinerei care a provocat accidentul şi a unui pasager din autoturismul acroşat. Victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.