Municipiul Sighetu Marmaţiei fără buget!

0
64

Administraţia locală a Municipiului Sighetu Marmaţiei nu are încă buget pe anul 2019. Consilierii locali s-au întâlnit miercuri în şedinţă extraordinară pentru aprobarea banilor necesari funcţionării şi dezvoltării. Doar că unii aleşi locali şi-au manifestat nemulţumirile legate de bugetul auster care a fost construit pe anul 2019. Astfel, consilierii PNL şi UNPR i-au cerut primarului Horia Scubli găsirea unei soluţii, iar modificarea organigramei ar putea fi una dintre ele, însă nu a fost luată nicio decizie în acest sens. Următoarea şedinţă va avea loc vineri, 18 mai.
În cadrul întâlnirii, consilierul local Daniela Oniţa Ivaşcu a ridicat o problemă în ceea ce priveşte investiţiile în municipiul Sighetu Marmaţiei. Conform bugetului pus în faţa consilierilor, investiţiile din comunitatea sigheteană nu se ridică la nici 1% din valoarea bugetului. Mai mult, aceasta a criticat bugetul auster şi a precizat înaintea votului că, în calitate de cetăţean al municipiului Sighetu Marmaţiei, nu îl va vota deoarece nu este de acord cu subdezvoltarea oraşului. Astfel, a cerut primarului variante pentru dezvoltarea municipiului: „Este un buget sărac. Şi vin în faţa dumneavoastră, domnule primar, să faceţi eforturi pentru a îmbunătăţi acest buget. Nu se poate ca noi în Sighetu Marmaţiei să avem un buget cu aproape 1% investiţii. Este imposibil. Trebuie să gândiţi în aşa fel încât să aduceţi bani pentru dezvoltarea acestui oraş. Să faceţi în aşa fel ca alte municipii care pot. Se accesează fonduri europene, noi de ce nu putem? Nu se poate aşa ceva. Dumneavoastră aveţi un aparat de specialitate, puteţi face asta”, a spus Daniela Oniţa Ivaşcu, consilier local PNL. Ea a mai semnalat în cadrul Consiliului Local că investiţiile sunt foarte importante, mai ales în domeniul sănătăţii, dar şi al infrastructurii.

Primarul spune că totul ţine de campania electorală

Am stat de vorbă cu primarul municipiului care recunoaşte că banii nu sunt suficienţi pentru tot ce ar dori să facă, însă spune că, în discuţiile pe comisii, nimeni nu a avut ceva anu­me de obiectat, până s-a ajuns la votul în şedinţa de plen: „Ce să vă spun, colegii liberali au refuzat efectiv să voteze bugetul, fără o motivaţie pertinentă. Unul dintre ei s-a exprimat ceva de genul «atunci ţi-om vota bugetul când vii să ne arăţi nu ştiu ce organigramă». Însă nu este o problemă, eu am convocat vineri o nouă şedinţă şi o voi face de atâtea ori cât este nevoie, şi le voi explica contestatarilor că bugetul este extrem de necesar pentru dezvoltarea unei localităţi. Am s-o fac în permanenţă, fără să caut motivaţii. Suntem însă în campanie electorală şi fiecare şi-o gestionează aşa cum crede că este bine. Colegii liberali au crezut că poţi să arăţi oamenilor forţa, întorcând un buget, dar asta este! Sunt regulile democraţiei. Nu cred că-i interesează pe ei că blochează un municipiu. Nu au asemenea sentimente, depre ce se întâmplă la nivelul municipiului şi cu salariile angajaţilor. E o strategie pe care dânşii au adoptat-o, ce s-ar putea să dea rezultate, sau nu! Dar asta numai votul popular va decide. Eu de modificat ceva la buget, nu am de unde să modific. Este drept că banii sunt puţini şi nu ajung pentru tot ce ne-am dori, însă chiar şi aşa, la discuţiile pe comisii, nimeni nu a avut de obiectat, şi sumele au fost aprobate. Doar când s-a trecut la votul final, care este o exprimare politică în şedinţa publică, au apărut şi nemulţumirile…” a declarat Horia Scubli, primarul Municipiului Sighetu Marmaţiei.
În cadrul şedinţei, atât consilierii PNL, cât şi cei de la UNPR s-au abţinut de la votarea bugetului, astfel că acesta nu a trecut. Vineri, 18 mai, aleşii se vor întâlni din nou pentru a-şi exprima votul vizavi de bugetul municipiului Sighetu Marmaţiei pe anul 2019.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.