Peste 30.500 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

0
164

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, cantitatea de 30.577 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 358.600 lei.
• Un echipaj al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interior. S-a intervenit pentru reţinerea lor, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul, au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment. La faţa locului au fost descoperite 12 colete, care conţineau 6.498 pachete cu ţigări, în valoare de 77.000 lei. Ţigările au fost confiscate iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
• Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca BMW, înmatriculat în România, care circula pe o stradă din Satu Mare. Conducătorul auto şi-a continuat deplasarea în mare viteză, ignorând semnalele. Imediat, s-a procedat la urmărirea acestuia, iar la scurt timp maşina a fost găsită abandonată la câteva străzi distanţă. La prima vedere, s-au observat, pe bancheta din spate a maşinii, mai multe colete cu ţigări, în saci de rafie.
Autoturismul a fost ridicat şi transportat la sediu, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu ţigări, de diferite mărci, toate cu timbru duty free Ucraina, valoarea acestora ridicându-se la 76.000 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 23.000 lei, a fost indisponibilizat.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.
• Poliţiştii de frontieră din Siret, judeţul Suceava, au oprit pentru control, pe raza localităţii Bălcăuţi, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Polonia, în care se aflau trei bărbaţi, doi cetăţeni ucraineni şi unul cu dublă cetăţenie româno-ucraineană.
În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, în portiere, precum şi în spaţii special amenajate sub roata de rezervă şi bancheta din spate a autoturismului, mai multe pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii celor trei bărbaţi, împreună cu autoturismul în cauză, la sediu, în vederea continuării cercetărilor.
În urma efectuării unui control amănunţit, au fost descoperite 2.989 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 34.971 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul, în valoare de 6.500 lei, utilizat la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat.
• Poliţiştii de Frontieră din Izvoarele Sucevei au observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Lupcina, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, al cărui şofer, la vederea oamenilor legii, a abandonat maşina şi a fugit în zona împădurită.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanei în cauză efectuându-se somaţiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus, fapt pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, nereuşindu-se reţinerea bărbatului, care a fugit în pădure.
Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.
În autoturism, erau mai multe colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.590 pachete.
Ţigările, în valoare de 170.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Volkswagen, căutat în Cehia, descoperit în Petea

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român S.D., în vârstă de 32 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Touran, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de Cehia.
Cu ocazia controlului, s-a constatat că maşina este semnalată ca fiind furată, alertă introdusă de autorităţile din Cehia, în data de 25 aprilie 2019.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.