Cum să devii poliţist de frontieră

0
37

Poliţia de Frontieră Română informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră, sunt puse la dispoziţie 232 de locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept, astfel:
• Academia de Poliţie ,,A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie: sesiunea de admitere iulie – august 2019 – curs de zi – 70 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 pentru maghiari şi 2 pentru alte minorităţi
• Academia de Poliţie ,,A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea DREPT – sesiunea de admitere iulie – august 2019 – 115 locuri, din care 12 sunt pentru Poliţia de Frontieră
• Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, curs de zi: sesiunea de admitere ianuarie 2020 – 150 locuri, dintre care 3 pentru etnicii rromi şi 3 pentru alte minorităţi
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră recrutează, de asemenea, candidaţi pentru admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru următoarele instituţii:
• Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – învăţământ de zi, 6 locuri
• Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – învăţământ de zi, 17 locuri
• Academia Tehnică Militară – învăţământ de zi, 36 locuri
• Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – învăţământ de zi, 16 locuri
• Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – învăţământ de zi, 10 locuri
• Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – învăţământ postliceal, cu durata de 2 ani, învăţământ de zi, 62 locuri
• Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – învăţământ postliceal, învăţământ de zi, 46 locuri
• Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – învăţământ postliceal, 21 locuri.
Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului, de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, iar acolo unde nu există se realizează de către Inspectoratele Judeţene de Poliţie.
PENTRU ACADEMIA DE POLIŢIE ,,A. I. CUZA” ŞI PENTRU INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ALE M.A.p.N. CARE ŞCOLARIZEAZĂ PERSONAL PENTRU POLIŢIA DE FRONTIERĂ:
– data limită de înscriere este 24.05.2019 (la sediul structurilor Poliţiei de Frontieră, respectiv Poliţiei, în cazul în care în judeţul de domiciliu al candidatului nu există structuri ale poliţiei de frontieră)
– data limită de depunere a dosarului de candidat este 21.06.2019 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea)
– perioada de înscriere/desfăşurare a concursului este 22 iulie – 13 august 2019.
PENTRU ŞCOALA DE PREGĂTIRE A AGEN­ŢILOR POLIŢIEI DE FRONTIERĂ ,,AVRAM IANCU” – ORADEA, sesiunea de admitere ianuarie 2020:
– data limită de înscriere este 15.11.2019 (la sediul structurilor Poliţiei de Frontieră, respectiv Poliţiei, în cazul în care în judeţul de domiciliu al candidatului nu există structuri ale poliţiei de frontieră)
– data limită de depunere a dosarului de candidat este 13.12.2019 (la sediul structurilor care au efectuat recrutarea)
– perioada de înscriere/ desfăşurare a concursului: 10 – 23 ianuarie 2020, (la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea).
Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile alocate MAI – Poliţia de Frontieră se realizează, în mod centralizat, în perioada 10 – 14 iulie 2019, potrivit planificării care va fi adusă la cunoştinţă candidaţilor, în timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI (mai.gov.ro) la secţiunea Cariera/Instituţii de învăţământ.
Candidaţii vor susţine probele eliminatorii şi cele de cunoştinţe stabilite prin regulamentul / metodologia de admitere a instituţiei de învăţământ.
Pentru informare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere, candidaţii vor consulta site-ul oficial al instituţiei de învăţământ.
ACADEMIA DE POLIŢIE ,,A.I.Cuza” BUCUREŞTI – Facultatea de Poliţie, arma Poliţie de Frontieră – concursul se va desfăşura în 2 etape :
Etapa I – probe eliminatorii:
– contravizita medicală
– verificarea aptitudinilor fizice.
Probele se susţin în ordinea prezentată şi fiecare dintre ele este eliminatorie. Participarea candidaţilor la următoarea probă este condiţionată de promovarea celei anterioare şi, indiferent de cauzele şi motivele invocate, nu se admit contestaţii, repetări sau reexaminări la probele de aptitudini.
La prezentarea pentru susţinerea probelor eliminatorii, candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate, legitimaţia de concurs şi echipament sportiv adecvat susţinerii probelor de evaluare a aptitudinilor fizice.
Etapa II – proba de evaluare a cunoştinţelor
Participă numai candidaţii care au promovat probele eliminatorii.
Disciplinele de concurs sunt:
– Istorie (test grilă)
– Limba română (test grilă)
– Limba străină: engleză / franceză / germană / rusă/ spaniolă – la alegere (test grilă);
Probele la Istorie, Limba Română şi Limba străină se susţin concomitent şi se notează separat.
Tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie ,,A.I. Cuza” se găsesc pe pagina de internet www.academiadepoliţie.ro.
ŞCOALA DE PREGĂTIRE A AGENŢILOR POLIŢIEI DE FRONTIERĂ ,,Avram Iancu „- ORADEA – concursul de admitere se va desfăşura în 2 etape, astfel:
Etapa I – constă în:
– contravizita medicală
– verificarea aptitudinilor fizice; potrivit probelor şi baremelor prevăzute în metodologia de admitere
Fiecare probă are caracter eliminatoriu, participarea la următoarea fiind condiţionată de promovarea celei anterioare. Indiferent de cauzele şi motivele invocate nu se admit contestaţii, repetări sau reexaminări.
Etapa II – proba scrisă de verificare a cunoştinţelor.
Participă candidaţii care au promovat etapa probelor de aptitudini şi constă în susţinerea unui test grilă la următoarele discipline de concurs:
– Limba română (test grilă)
– Limba străină: franceză / engleză – la alegere; (test grilă)
Tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea se găsesc pe pagina de internet www.avramiancu.ro.
Pe durata concursului de admitere nu se asigură cazarea, masa şi transportul candidaţilor.
Pentru eventuale informaţii referitoare la recrutare, candidaţii se pot adresa Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră sau Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Direcţia Resurse Umane, B-dul Geniului nr. 42C, Bucureşti, sector 6, tel. 021.316.25.98, interior 19324, 19346 şi 19355

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.