Ape revărsate şi cote de atenţie pe râuri

0
61

Ieri, erau atinse cotele de atenţie pe râul Vişeu – la staţia hidrometrică Poiana Borşa şi pe râul Iza – la staţia hidrometrică din Săcel. Toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ erau alimentate cu energie electrică. Sunt pregătite echipe de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Secţia de Gospodărire a Apelor, dar şi de la nivelul serviciilor voluntare. Evoluţia situaţiei hidrometeorologice este monitorizată de către dispeceratele ISU şi SGA.
Precipitaţii mai însemnate cantitativ s-au înregistrat pe râul Săsar – în Baia Sprie, 26,3 l/mp, căzute într-un interval de 6 ore, respectiv pe râul Cavnic, 26,5 l/mp şi în Moisei, pe râul Vişeu, 27,9 l/mp.
Pe principalele cursuri de apă din Ţara Lăpuşului nu au fost probleme şi nu sunt atinse cote de atenţie. Torenţii de pe versanţi vor contribui la creşterea debitelor unor văi şi pâraie.
S-a atins cota de atenţie pe râul Vişeu, la staţia hidrometrică Bistra. Pârâul Libotin a ieşit din matcă, la ieşirea din Ungureni.
Trafic restricţionat temporar pentru autovehicule cu o capacitate mai mare de 3,5 tone pe DJ 188, între Vişeu şi Bogdan Vodă. Debitele şi nivelul pârâului Bocicoel au crescut urmare a torenţilor de pe versanţi. Pârâul s-a revărsat în zona podului de pe DJ 188 şi pe carosabil unde apa avea 30 – 35 cm. La faţa locului au fost echipe de la districtul de drumuri judeţene, dar şi echipaje ale poliţiei rutiere care au dirijat traficul rutier. Autovehiculele cu o capacitate mai mare de 3,5 tone se puteau deplasa în zona afectată de inundaţii. Nu au fost lăsate să treacă autoturisme, motociclete, biciclete.
Pe Firiza nu au fost probleme, deocamdată. Deşi a plouat, nu s-a atins cota de atenţie pe râu.
Rîul Iza a atins cota de atenţie la staţia hidrometrică Strămtura.
Precipitaţiile au produs o alunecare de teren în comuna Bârsana, zona Bradova. Alunecarea de teren a afectat drumul, pe o lungime de aproximativ 100 de metri. Comisia locală pentru situaţii de urgenţă a semnalizat cu indicatoare drumul comunal afectat de alunecarea de teren.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.