În cadrul acţiunii TRUCK&BUS, au fost controlate 388 de autovehicule pentru transport persoane sau marfă

0
37

Acţiunea, desfăşurată pe tot parcursul săptămânii trecute, a avut ca scop reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă.
Poliţiştii au verificat 388 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, sau destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Echipajele de poliţie, care au acţionat pe şoselele din Maramureş, au verificat 109 autovehiculele destinate transportului public de persoane şi 279 autovehicule destinate transportului de marfă. În total, pentru neregulile constatate, s-au aplicat 112 sancţiuni contravenţionale: 26 în cazul şoferilor care conduceau autovehicule transport persoane şi 86 şoferilor care conduceau autovehicule destinate transportului de marfă. 37 de şoferi au fost sancţionaţi pentru că au condus cu viteză peste limita legală, 24 pentru că nu au utilizat centura de siguranţă, 8 pentru că nu au respectat timpii de odihnă şi conducere iar restul pentru alte abateri. Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 3 certificate de înmatriculare şi au reţinut un permis de conducere.

Deputaţii au decis • Radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehicule inscripţionate

Săptămâna trecută, deputaţii au adoptat iniţiativa legislativă prin care se propune ca radarele să se instaleze exclusiv pe autovehiculele care prezintă înscrisuri şi însemne distinctive ale poliţiei rutiere. Prin propunerea legislativă, pentru modificarea şi completarea art. 109 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, se doreşte modificarea modului prin care se vor aplica măsuri contravenţionale pentru cei care depăşesc viteza legală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.