După o urmărire în trafic, au fost confiscate 7.000 pachete cu ţigări

0
16

Marţi seara la ora 23, poliţiştii din Groşi, împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au organizat un filtru, pe raza localităţii Săcălăşeni, pentru depistarea autovehiculelor care ar transporta ţigarete de contrabandă.
La un moment dat, conducătorul unui autoturism, în dreptul filtrului de poliţie a accelerat brusc, iar poliţiştii au pornit pe urmele acestuia. După aproximativ 8 km, pe raza localităţii Remetea Chioarului, şoferul urmărit a pierdut controlul direcţiei autoturismului, a derapat, lovind frontal un stâlp de beton, după care a fugit de la faţa locului.
În urma percheziţiei efectuate asupra autovehiculului, sub coordonarea ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost identificată cantitatea totală de 7.000 pachete cu ţigarete, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 84.000 lei, produse accizabile ce trebuiau supuse unui regim vamal şi care proveneau din contrabandă. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că autoturismul figurează radiat din anul 2017.
Întreaga cantitate de ţigarete, precum şi autoturismul folosit la transportul acestora, în valoare de aproximativ 8.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a stabilit un cerc de suspecţi, urmând a se administra probatoriu suplimentar necesar identificării participanţilor la activitatea infracţională cercetată şi tragerii acestora la răspundere penală. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Persoane urmărite naţional, depistate şi încarcerate

Marţi, 21 mai, poliţiştii maramureşeni au depistat două persoane umărite naţional.
• Poliţiştii Biroului Urmăriri şi Supravegheri Judiciare au depistat un tânăr, de 20 de ani, din Sălsig, pe numele căruia Judecătoria Baia Mare a dispus măsura educativă a internării într-un centru educativ ca urmare a comiterii de infracţiuni rutiere. Tânărul urmează a fi internat în Centrul Educativ Buziaş.
• Poliţiştii băimăreni au depistat pe raza municipiului un tânăr, de 22 de ani, din judeţul Bacău, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Tânărul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

Percheziţii domiciliare în Baia Mare

• Peste 1.300 pachete cu ţigări confiscate
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Maramureş au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele a două persoane suspectate că aprovizionează comerţul stradal cu ţigarete de contrabandă.
Activităţile continuă investigaţiile şi cercetările efectuate în cadrul unor dosare penale instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.326 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 15.900 lei.
Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.