Zilele Maramureşului la Mineralogie

0
22

În cadrul manifestărilor „Zilele Maramureşului”, organizate de Consiliul Judeţean, Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare a avut şansa să găzduiască activităţi ştiinţifice, culturale şi educative, oferite publicului şi vizitatorilor Muzeului.
În prima zi, a fost organizat Simpozionul Ştiinţific Naţional ”Patrimoniul natural”, fiind prezentate lucrări despre ariile naturale protejate, biodiversitate, geodiversitate. Cele 15 lucrări au evidenţiat bogăţia şi varietatea capitalului natural al spaţiului românesc şi s-au referit la geoturism, patrimoniul mineralogic, botanic, zoologic şi speologic şi arii naturale protejate. În aceeaşi zi, la târgul de promovare „Bun de Maramureş”, Muzeul de Mineralogie a fost prezent cu un stand cuprinzând eşantioane minerale din colecţia proprie şi diverse materiale promoţionale.
Sâmbătă, 18 mai, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Muzeelor, pentru a marca rolul deosebit de important pe care aceste instituţii îl au în dezvoltarea societăţii. Ziua a coincis şi cu Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment ce se desfăşoară la nivel european, ajuns în România la a XV-a ediţie. Cu acest prilej, la Muzeul de Mineralogie au fost organizate proiecţii de filme documentare din domeniul ştiinţelor naturii. Iar Corul bărbătesc din Finteuşu Mare, dirijor Andrei Dragoş, a susţinut un concert extraordinar. Pe parcursul celor trei zile ale manifestărilor „Zilele Maramureşului”, au putut fi vizitate: expoziţia permanentă a muzeului şi expoziţiile temporare „Minerale în filatelia românească” şi „Minerale şi asociaţii minerale din România”.
În zilele de 18 şi 19 mai 2019, Muzeul de Mineralogie din Baia Mare a fost vizitat de 1.290 de persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.