Yuliya Dumanska, Ambasadorul „ebt Finals 2019” – desemnată cea mai bună handbalistă a României

0
185

Yuliya Dumanska – ambasadorul „ebt Finals 2019” – a stabilit un record ce va fi foarte greu de depăşit. Eleva şcolii de handbal condusă de soţii Ioan şi Ioana Marta, Yuliya Dumanska, a fost desemnată „Cea mai bună jucătoare de handbal a României” în sezonul 2018-2019, în cadrul Galei Premiilor Hand­balului Românesc organizată de Sindicatul Hand­baliştilor din România (SHR). Acest premiu este acordat pe baza voturilor exprimate de jucătoarele şi antrenorii din Liga Florilor, ceea ce face ca această apreciere să fie cu atât mai meritorie.
În cadrul aceleiaşi Gale, Yuliya Dumanska a fost desemnată şi „Cel mai bun portar de hand­bal din România”. În plus, în perioada premergătoare acestui eveniment festiv, SHR a organizat şi un sondaj de popularitate în rândul suporterilor, pentru a desemna cea mai iubită handbalistă din România. Şi acest premiu a fost câştigat tot de Yuliya, e drept la mare luptă cu Cristina Neagu, de patru ori desemnată cea mai bună jucătoare a lumii.
Aceste premii vin ca o încununare a unui sezon de excepţie făcut de sportiva de origine ucraineană. Astfel, ea a fost desemnată la finalul anului 2018 „Cel mai bun tânăr portar de handbal” şi „Cea mai bună tânără jucătoare de handbal” a lumii, după ce câştigase în 2018 Cupa EHF alături de SCM Craiova şi SuperCupa României, cu noua sa echipă, SCM Râmnicu Vâlcea. O echipă nouă în cadrul căreia şi-a pus amprenta decisiv pentru câştigarea la finele sezonului competiţional a Ligii Florilor, detronând după mulţi ani pe fosta câştigătoare a Ligii Campionilor, CSM Bucureşti.
Decizia de a o coopta ca ambasador al celui mai important eveniment sportiv al handbalului pe plajă, dedicat echipelor de club, s-a dovedit a fi cea mai bună alegere. Suntem mândri că cea mai bună tânără handbalistă a lumii şi, totodată, regina competiţiei interne a acceptat să reprezinte „ebt Finals 2019”, eveniment care va avea loc în Centrul Vechi al oraşului Baia Mare, în perioada 6-9 iunie.
Vă aşteptăm pe toţi să o întâlniţi pe Yuliya pe plaja de la munte, unde veţi avea parte de un adevărat spectacol sportiv.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.