200 kg tutun şi peste 10.000 pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord a României

0
121

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 200 kg de tutun pentru narghilea, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, şi 10.573 pachete cu ţigări la „frontiera verde”.
• Marţi, 4 iunie, în jurul orei 11, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară prin PTF Petea, cetăţeanul român T. A. în vârstă de 44 ani, conducând un microbuz marca Fiat, înmatriculat în România.
La controlul autovehiculului, în compartimentul de transport marfă, au fost descoperite 352 de cutii, care conţineau aproximativ 200 kg de tutun aromat, pentru narghilea.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.
Întreaga cantitate de tutun, în valoare de 36.000 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.
• Tot marţi, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din Brodina au observat, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite.
Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor, s-au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitatea Straja.
În zonă au fost descoperite 4 colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.573 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 132.704 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Urmărit internaţional, depistat în Petea

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean român, R.D., în vârstă de 45 de ani, domiciliat în judeţul Bistriţa-Năsăud.
La control, s-a constatat că bărbatul este căutat de autorităţile din Germania. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea unor infracţiunii contra proprietăţii. Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

9 cetăţeni străini, descoperiţi ascunşi într-un automarfar

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc E.H., în vârstă de 38 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz şi o semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Alături de el, în calitate de pasager, călătorea numitul Z.S., cetăţean bulgar în vârstă de 36 de ani. Conform documentelor de însoţire, automarfarul transporta role textile, cu destinaţia Germania.
În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra mijlocului de transport, descoperind, în interiorul semiremorcii, 9 persoane.
Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt 7 cetăţeni irakieni, un sirian şi un turc, grupul fiind format din 4 bărbaţi, o femeie şi 4 minori. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, iar minorii între 8 luni şi 17 ani. Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi – pentru şoferul turc şi cetăţeanul bulgar şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat – faţă de cetăţenii străini.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.