Ziua Naţională a testării Consumului Personal de Alcool, marcatăla Spitalul Judeţean Baia Mare

0
44

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare este partener într-un amplu proiect, organizat cu prilejul Zilei Naţionale a Testării Consumului Personal de Alcool. În acest context, toţi cei care doresc să participe activ la cea mai mare testare naţională privind consumul personal de alcool în România sunt aşteptaţi azi, 5 iunie 2019, între orele 10 şi 16, în Policlinica Spitalului Judeţean, la camerele 156 şi 148.
Testul AUDIT este un instrument ştiinţific de evaluare a consumului personal de alcool dezvoltat şi validat de OMS, aplicat deja în peste 190 de ţăti, fiind cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea în fază timpurie a unui consum de alcool la risc. În doar 5 minute, poţi să-ţi evaluezi singur consumul de alcool, răspunzând la cele 10 întrebări. Cei care vor afla că au un consum riscant vor putea astfel să evite problemele de sănătate viitoare asociate consumului dăunător de alcool, prin îndrumarea necesară.
Aplicarea chestionarelor AUDIT se va face în mod confidenţial de către personalul instruit în acest scop (medici, asistenţi medicali, psihologi, sociologi, asistenţi medicali comunitari). Datele colectate şi analizate vor ajuta specialiştii ALIAT şi INSP să înţeleagă mai bine la nivel naţional fenomenul consumului problematic de alcool şi să dezvolte pe viitor programe eficiente de prevenire. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.