Peste 29.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

0
20

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 29.297 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 342.700 lei.

În Sighetu Marmaţiei…

Poliţiştii de frontieră au identificat, pe o stradă din Sighetu Marmaţiei, într-o parcare, o autoutilitară marca Fiat Ducato, în care s-au observat mai multe colete cu ţigări. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la sediul instituţiei, unde s-au descoperit, în compartimentul pentru marfă, 32 de baxuri cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
În urma inventarierii, au rezultat 16.000 pachete cu ţigări, în valoare de 187.200 lei, care au fost confiscate. De asemenea, autoutilitara, în valoare de 19.000 lei, a fost indisponibilizată. În cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării activităţii infracţionale.

… şi în Poienile de sub Munte

Poliţiştii de frontieră din Poienile de sub Munte şi Sighetu Marmaţiei au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări (4.987 în Poienile de sub Munte şi 4.350 în Sighetu Marmaţiei), care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.337 pachete cu ţigări, în valoare totală de 109.200 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

Focuri de armă în Brodina

Un echipaj al poliţiei de frontieră din Brodina a observat mai multe persoane, care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase. Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliţiei de frontieră, acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean.
Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul statului vecin.
Imediat, au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite 3 colete cu ţigări. Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.960 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 46.300 lei.
Ţigările au fost confiscate şi se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate documentarea activităţi lor infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.