Dorin Toma: „Am încercat să formăm o echipă tânără”

2
815

Dorin Toma este antrenorul cu cele mai notabile rezultate în ultimii ani în rândul fotbalului băimărean, căruia i-a plăcut tot timpul să dea credit jucătorilor tineri, aşa cum s-a întâmplat şi în stagiunea recent încheiată. Tomiţă are un CV excelent pentru vârsta lui, sub bagheta acestuia defuncta FCM fiind aproape de Liga 1 în sezonul 2015-2016, pentru ca în acelaşi an Steaua să poposească pe stadionul „Viorel Mateianu”. Despre parcursul echipei din sezonul proaspăt încheiat, obiectivul secţiei de fotbal a CS Minaur, dar şi impresii despre seria în care au fost repartizaţi băimărenii, tehnicianul de sub „Dealul Florilor” ne-a răspuns cu amabilitate întrebărilor cotidianului nostru.
Reporter: – Aţi încheiat sezonul Ligii 3 pe podium…
Dorin Toma: Consider că am avut un sezon bun, în condiţiile în care am fost o echipă nou promovată, cu mulţi jucători tineri, dar în acelaşi timp am dat continuitate jucătorilor cu care am promovat din liga a patra.
R: – Care a fost obiectivul echipei, ţinând cont că aţi transferat opt jucători în vara trecută?
DT: După promovare am completat lotul cu 8 jucători, cu vârste între 15 şi 23 de ani, încercând să formăm o echipă tânără, competitivă, acesta fiind şi obiectivul echipei pentru sezonul 2018-2019. Şi aici mă refer la Jeler (15 ani), Şerban (18), Boje (19), Chiş-Toie (19), Bandula (18), Gudea (22), Kis (22) şi Roşca (23).
R: – Se putea mai mult?
DT: De la începutul campionatului ne-am dorit să fim printre echipele fruntaşe. Am avut un parcurs peste aşteptări şi putea fi şi mai bun, însă lipsa de maturitate s-a văzut în anumite jocuri. Din păcate, în pauza competiţională am pierdut doi jucători esenţiali în turul campionatului, Balmoş şi Feraru, nereuşind în acelaşi timp să efectuăm transferurile pe care ni le-am fi dorit.
R: – Ce impresie v-a lăsat seria din care a făcut parte şi CS Minaur Baia Mare?
DT: – Mi-a lăsat o impresie foarte bună, cu echipe „vechi” la Liga 3, cu mulţi jucători trecuţi pe la Liga 1, unele cu condiţii foarte bune de pregătire pentru acest nivel.
R: – Sunteţi mulţumit de ceea ce aţi realizat în acest sezon?
DT: Da, sunt mulţumit pentru parcursul din acest sezon, în care am reuşit să ne menţinem tot timpul pe podium, cu un lot format în marea majoritate din jucători tineri, ce au acumulat experienţă şi spre satisfacţia noastră Şerban şi Jeler au fost convocaţi constant la loturile naţionale de juniori.

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.