Premiile Festivalului Internaţional de Teatru „Atelier”

0
14

S-a tras cortina peste cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Atelier” din Baia Mare. Au fost spectacole diverse, instituţii teatrale de prestigiu şi un juriu care a analizat cu multă rigurozitate actul artistic. La actuala ediţie, juriul a fost alăcuit din: Doru Mareş – preşedinte, Monica Andronescu, Nicolae Weisz.
PREMIUL ASOCIAŢIEI ”ATELIER `92”
Premiul a fost câştigat de Ahlam El Morsli şi Wajdi Gagui pentru coregrafia spectacolului Burqa şi Basma al companiei COL`JAM din Casablanca şi constă în lucrarea “Păstrează-ţi privirea la stele şi picioarele pe pământ” a artistei Codruţa Podină.
PREMIUL PENTRU MUZICĂ DE SCENĂ (acordat de Fundaţia ACCUMM din Bucureşti). Premiul a fost câştigat de Mihai Dobre pentru muzica spectacolului Reţeta Perfecţiunii… de la Teatrul de Nord din Satu Mare şi constă într-o casetă muzicală.
PREMIUL PENTRU COREGRAFIE
Premiul a fost câştigat de Andrea Gavriliu pentru coregrafia spectacolului Reţeta perfecţiunii… de la Teatrul de Nord din Satu Mare şi constă în lucrarea ”After Storm … good days are coming” a artistului Paul Covaci.
PREMIUL ”GHEORGHE DINU” PENTRU SCENOGRAFIE
Premiul a fost câştigat de Titus Ivan pentru scenografia spectacolului Menajeria de sticlă al Teatrului de Stat Constanţa şi constă în lucrarea ”Imaginea poeziei” a artistului Gheorghe Dinu.

Premiul pentru cea mai bună regie
Premiul pentru cea mai bună regie

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ
Premiul a fost câştigat de Alexandra Vanci pentru rolurile Corporatist A din spectacolul Mr Schrödinger şi Sinucigaşul 3, Gospodina Aena, Vecina 2, Dolores din spectacolul Suicidal şi constă în lucrarea “Meta căutări” a artistei Anamaria Nagy.
PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR
Premiul a fost câştigat de EDUARD BÎNDIU pentru rolurile Corporatist C din spectacolul Mr. Schrödinger şi Dudard / Logicianul din spectacolul Rinocerii, ambele ale Teatrului Municipal Baia Mare şi constă în lucrarea ”Pradox” a artistei Annamaria Nagy.
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI
Se acordă actorului IOAN COSTIN pentru capacitatea de a conferi consistenţă şi coerenţă rolurilor de mică întindere în registre teatrale de mare diversitate. Premiul a fost oferit de ASOCIAŢIA NOD şi constă într-o lucrare a artistului spaniol XOHAN VIQUIERA PEREZ. Lucrarea a fost realizată anul trecut în România, în cadrul simpozionului internaţional de ceramică, MICAS, şi face parte din seria dedicată Eugeniei POP, ceramistă foarte apreciată din Cluj-Napoca, care a murit în urmă cu câţiva ani.
PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI
Se acordă spectacolului SPUMA ZILELOR pentru utilizarea mijloacelor novatoare, generatoare de emoţii în spectacolul teatral. Premiul a fost oferit de ASOCIAŢIA NOD şi constă într-o lucrare a artistului spaniol XOHAN VIQUIERA PEREZ. Lucrarea a fost realizată anul trecut în România, în cadrul simpozionului internaţional de ceramică, MICAS, şi face parte din seria dedicată Eugeniei POP.
PREMIUL PENTRU REGIE
Premiul a fost câştigat de ANDREI DINU pentru regia spectacolului MR. SCHRÖDINGER şi constă în lucrarea ”Fereastră în timp” a artistei Anca Delia Oros.
MARELE PREMIU PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL
Premiul a fost câştigat de REŢETA PERFECŢIUNII… (regia Andrea Gavriliu, Teatrul de Nord Satu Mare) şi a fost oferit de Galeria Mică, constând în tabloul ”Să cânte muzica” a artistei Camelia Ofelia Moisima.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.