Mulţumiri şi recunoştinţă pentru medicii salvatori!

0
98

Se spune că nu suntem altceva decât expresia şi măsura faptelor noastre. Nu autoevaluarea într-o oglindă narcisistă este semnificativă, ci, mai ales, cum ne regăsim în conştiinţa celorlalţi. Orice faptă bună cere un mic sacrificiu de sine, o renunţare la confortul personal.
Din păcate, în era globalizării accelerate, a goanei nebune după succesul efemer şi împlinirea materială, ingratitudinea poate fi anticipată. Iată de ce, aici şi acum, mai bine mai târziu decât niciodată, exprim un sentiment de recunoştinţă faţă de oamenii altruişti, dedicaţi profesiei.
Care dintre noi ar dori să ajungă benevol în sala paşilor pierduţi, la judecată ori la spital pentru o urgenţă medicală? Ni se întâmplă, totuşi, fiindcă aceste încercări fac parte din evoluţia destinului, din procesul de regăsire şi devenire a fiinţei noastre.
Recent, tatăl meu, Teodor, a trecut printr-o nefericită experienţă, aflată la limita supravieţuirii, dar întâlnirea cu oameni de excepţie i-a redat o nouă şansă, iar familiei speranţa.
Pe medicul cardiolog, Călin Pop, l-am cunoscut doar din bunele recomandări ale unor vechi prieteni, care i-au creionat un profil uman şi profesional de excelenţă. Alături de echipa sa de la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “dr. Constantin Opriş” din Baia Mare a confirmat în mod direct pentru omul de pe patul de suferinţă, ca şi pentru noi aparţinătorii debusolaţi şi trişti. Empatia şi conştiinţa datoriei morale în exercitarea profesiei de salvatori ai celor disperaţi s-au simţit din partea celor implicaţi nemijlocit, echipa medicală şi, prin excelenţă, Eugen şi Maria Pop. Mulţumirile noastre publice pentru ei şi pentru echipa medicală de la Neurologie.
Pentru a redescoperi zâmbetul şi echilibrul emoţional, nu este esenţială doar modernitatea şi dotările tehnice ale unui spital, ci calitatea umană. Toate acestea se întâmplă şi pentru că managementul este asigurat de un mare OM, pe cât de modest şi „popular”, pe atât de onest şi altruist, dr. Vasile Pop.
Toată recunoştinţa şi preţuirea, în nume personal şi al familiei Bărbos.
Andrei BĂRBOS

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.