15.000 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontieră

0
17

Un echipaj al poliţiei de frontieră din Negreşti-Oaş a observat, la un imobil nelocuit, din comuna Cămârzana, la aproximativ 2.500 metri de frontieră, o persoană care încărca într-un autoturism mai multe colete cu ţigări.
Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanei respective, constatându-se că este un cetăţean român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat în judeţul Satu Mare. În interiorul autoturismului, bărbatul încărcase 6 colete cu ţigări, iar în imobil au mai fost observate alte colete. Ulterior, pe timpul derulării cercetărilor, cu acordul proprietarului imo­bilului, poliţiştii de frontieră au verificat incinta acestuia, unde au fost descoperite alte 24 de colete cu ţigări.
De asemenea, în imediata apropiere a zonei, într-un alt autoturism, poliţiştii de frontieră au identificat-o şi pe soţia celui care a fost surprins încărcând baxurile cu ţigări în maşină. Aceasta avea rolul de a supraveghea zona.
Cele două persoane, autoturismul şi întreaga cantitate de ţigări au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu ţigări, fără timbru, de provenienţă ucraineană, în valoare de 175.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul depistat cu ţigări, un Seat Alhambra, în valoare de 9.400 lei, a fost indisponibilizat.
În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Poliţiştii de frontieră efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.