Euromedica Hospital Baia Mare – încadrare în categoria superioară de acreditare

0
97

Patru unităţi sanitare – două publice şi două private – au fost încadrate în categorii superioare de acreditare în urma remedierii unor neconformităţi, a anunţat vineri Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).
Potrivit sursei citate, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie Medicală Specifică şi Recuperare pentru Copii şi Tineri „Cristian Şerban” din Timiş, Societatea Euromedica Hospital SA Baia Mare din Maramureş şi Societatea Top Med Bunavestire SRL Craiova, din Dolj, care, iniţial, erau încadrate în categoria a V-a, după progresele înregistrate, au primit dreptul de a intra în categoria a II-a – adică acreditat cu recomandări.
Societatea Euromedica Hospital SA Baia Mare din Maramureş a instruit medicii cu privire la utilizarea unitară a criteriilor de stabilire a modalităţii de rezolvare a cazului, la evaluarea iniţială a pacienţilor şi din punct de vedere al riscului infecţios, la evaluarea pacientului în funcţie de particularităţile imediate de îngrijire (modalitate de transport pe secţie, dietă, tip pat, tip saltea – toate acestea fiind consemnate pe foaia de observaţie). Unitatea a reuşit şi integrarea unei funcţii de psiholog / asistent social care este implicat în asigurarea continuităţii îngrijirilor.
În toată ţara, 20 de unităţi sanitare sunt încadrate în categoria a II-a.
Acreditarea unităţilor sanitare este procesul de validare a conformităţii caracteristicilor serviciilor de sănătate furnizate de unităţile sanitare din România cu standarde de acreditare adoptate de către ANMCS în condiţiile legii.
Unităţile sanitare sunt clasate pe categorii de acreditare pentru a conferi încredere în competenţa tehnico-profesională şi organizatorică a acestora. Acreditarea este un proces de evaluare externă, imparţial şi independent, realizat de persoane special pregătite pentru acest demers.
Scopul acreditării este acela de a asigura condiţii de siguranţă pacientului, personalului şi mediului. Serviciile de sănătate oferite trebuie să răspundă nevoilor colectivităţilor deservite. De asemenea, preluarea pacienţilor de către unităţile sanitare trebuie să se facă în limita competenţelor şi a resurselor acestora, menţionează ANMCS.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.