Zilele comunelor Satulung şi Cicîrlău

0
90

Primăria şi Consiliul Local Satulung, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş, au organizat la sfârşitul săptămânii trecute un eveniment sub egida „Tradiţii chiorene, cântece şi jocuri populare”, care să promoveze şi să conserve tradiţiile şi obiceiurile locale din Satulung şi regiunea Chioar.
Primarul din Satulung, Bujorel Vasile Mureşan, le-a mulţumit cetăţenilor din comună pentru încrederea şi sprijinul acordate în activitatea pe care o desfăşoară şi a menţionat buna colaborare cu Consiliul Judeţean Maramureş.
În deschiderea activităţilor culturale, a avut loc o paradă a portului popular, care a pus în lumină diversitatea costumelor populare chiorene. Ansamblurile folclorice locale, întregite ulterior de Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”,
s-au bucurat de aprecierea celor prezenţi. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii, iar concertul Mirabelei Dauer a încântat audienţa.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, prezent la Satulung, a oferit din partea administraţiei judeţene o plachetă aniversară care simbolizează logoul judeţului Maramureş, respectiv „Biserica şi poarta maramureşeană”. Suma de 45.000 lei a fost alocată de Consiliul Judeţean Maramureş pentru organizarea sărbătorii din Satulung.
• Şi comuna Cicîrlău a fost în sărbătoare la finele săptămânii trecute. Reprezentanţii CJ Maramureş au fost prezenţi şi acolo:
„M-am bucurat să văd lume multă şi destinsă, semn că oamenii apreciază astfel de evenimene culturale. În numele Consiliului Judeţean Maramureş, am înmânat cu această ocazie primarului Sorin Lupşe o plachetă aniversară pe care sunt reprezentate două elemente fundamentale ale Maramuresului, biserica şi poarta!”, a precizat vicepreşedintele CJ, Ioan Doru Dăncuş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.