24 permise reţinute şi amenzi de aproape 90.000 lei

0
21

Poliţiştii rutieri maramureşeni au fost la datorie şi în weekendul care tocmai a trecut şi au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.
Întrucât viteza excesivă constituie în continuare una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie, poliţiştii au acţionat cu aparatura radar din dotare, precum şi cu cinemometrul TruCAM.
Poliţiştii au verificat peste 200 de autovehicule aflate în trafic, iar pentru neregulile constatate au aplicat 137 de sancţiuni contravenţionale. Majoritatea conducătorilor auto (93) au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
În Borşa, acţiunea a vizat şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Sâmbătă noaptea, poliţiştii au efectuat 45 testări cu etilotestul şi au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale.
Valoarea amenzilor aplicate este de 89.740 lei. Au fost reţinute 24 de permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

6 infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului

În perioada 7-8 iulie, poliţiştii aflaţi în teren, pentru controlul şi supravegherea traficului rutier, au depistat mai mulţi conducători auto aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.
În Lăpuşel, Dumbrăviţa şi Câmpulung la Tisa, testările cu etilotestul au indicat o concentraţie de peste 1mg/l alcool pur în aerul expirat, cea mai mare fiind de 1,37 alcool pur în aerul expirat în cazul unui bărbat, de 57 de ani, din Câmpulung la Tisa. Acesta, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a intrat cu autoturismul în poarta unui imobil din localitate, după ce a pierdut controlul direcţiei. Pe lângă faptul că bărbatul consumase alcool, poliţiş­tii au mai stabilit că nu deţine nici permis de conducere.
În alte trei cazuri, în Baia Sprie, Ocna Şugatag şi Suciu de Sus, conducătorii auto care emanau halenă alcoolică au refuzat testarea cu aparatul etilotest şi au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În toate cazurile se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Carambol pe DN 1C

Luni dimineaţă, la ora 08.30 pe DN 1C, între localităţile Recea şi Baia Mare, a avut loc un carambol în care au fost implicate patru autoturisme. Au rezultat trei victime, cu leziuni minore, însă doar una a fost transportată la spital.
Pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă în mers, trei autoturisme care circulau în aceeaşi direcţie, respectiv spre Baia Mare, au intrat în coliziune, unul dintre ele fiind proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un al patrulea autoturism, care circula regulamentar din sens opus.
Toţi conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest. În cazul unui bărbat, de 37 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea maşina din mijloc, din cele trei care circulau spre Baia Mare, rezultatul a fost 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor dispune măsurile legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.