În tabăra de vară din Dumbrăviţa

0
16

În perioada 8 – 12 iulie, în Dumbrăviţa are loc prima ediţie din acest an a taberei de vară pentru copii. Parteneri de tradiţie deja, nici de această dată, poliţiştii n-au putut lipsi de la întâlnirea cu cei peste 90 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, aflaţi în tabără.
Marţi, 9 iulie, s-au adunat poliţiştii de prevenire cu cei din Groşi, pe raza căreia se derulează tabăra, i-au luat şi pe cei de la Biroul Rutier Baia Mare, cu motocicleta din dotare şi, sub paza lui Vis, de la Grupa Canină, s-au înarmat cu jocuri, filme şi exerciţii demonstrative şi au petrecut o oră plină de energie, în mijlocul copiilor.
În funcţie de grupa de vârstă, copiii au avut parte de activităţi diferite pregătite de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.
Astfel, cei cu vârste între 5 şi 7 ani s-au întrecut în a realiza cele mai reprezentative desene pe asfalt pe teme privind circulaţia pe drumurile publice. Grupa de vârstă 8 – 10 ani şi-a testat cunoştinţele în materie de măsuri de siguranţă şi a participat la un exerciţiu demonstrativ care exemplifică cele mai potrivite reacţii într-o situaţie de pericol. Cei mai mari au discutat despre formele de manifestare a fenomenului de bullying, despre consecinţe, dar şi despre cum ar trebui evitate astfel de situaţii. Vizionarea unor filme educative a contribuit la mai buna înţelegere a aspectelor prezentate.
Poliţiştii vor participa la astfel de activităţi ori de câte ori prezenţa sau sfaturile lor pot fi de folos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.