ROMSILVA, apel către populaţie: Atenţie la incendii!

0
52

Având în vedere fenomenele meteorologice specifice sezonului estival, caracterizate prin temperaturi ridicate şi apariţia secetei care conduce la uscarea vegetaţiei ierboase, sunt create premisele producerii şi extinderii incendiilor de pădure.
În această perioadă, proprietarii de terenuri limitrofe cu pădurile, obişnuiesc să îşi igienizeze zonele agricole prin incendierea miriştilor, dar se constată şi o intensificare a turismul şi a drumeţiilor în natură, crescând astfel riscurile producerii unor incendii, care se pot extinde rapid şi la păduri.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva – intensifică acţiunile specifice prin aplicarea de măsuri cu rolul de a preveni declanşarea incendiilor în suprafeţele cu pădure, dar şi de intervenţie în cazul izbucnirii unui incendiu de pădure.
Din analizele efectuate de specialiştii Romsilva reiese că, în ultimii 5 ani, cele mai multe incendii de pădure, au fost provocate de focul lăsat nesupravegheat în terenurile agricole, păşuni, fâneţe şi mirişti, situate lângă păduri.
Începând cu anul 2014 şi până în prezent s-au înregistrat 1.234 de incendii în pădurile administrate de Romsilva, iar dintre acestea 956 au fost provocate de focul lăsat nesupravegheat, 24 au fost declanşate de factori naturali, precum trăsnetele, iar 4 incendii au fost provocate intenţionat.
Incendiile au cuprins peste 6.930 hectare de pădure, din care cea mai mare suprafaţă, respectiv 6.150 ha pădure au reprezentat-o aşa numitele „incendii de litieră”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.