Ştiinţa Electro Sistem, pe podiumul Supermaratonului Secuiesc

0
14

La Miercurea Ciuc s-a desfășurat, în 4 august, tradiționala competiție de cros pe șosea Supermaratonul Secuiesc, concurs ce a ajuns în acest an la ediția cu numărul 18 și care coincide ca în fiecare an cu sărbătoarea orașu­lui. Întrecerea constă în alergarea distanței de 42 de kilometri dintre loca­litățile Miercurea Ciuc și Tușnad (și retur), individual sau în echipe de câte 4 sportivi (fiecare parcurgând succesiv câte un sfert din distanță). La start se prezintă an de an foarte mulți competitori, atrași în primul rând de premiile în bani puse la bătaie cu generozitate de autoritățile locale și de sponsorii competiției, dar și de o întrecere foarte frumoasă și bine organizată. În acest an nu mai puțin de 168 de sportivi au ținut să ia startul în această competiție. Un mic impediment în desfă­șurarea în bune condiții din acest an a acestei competiții a fost vântul, care a bătut cu putere, mai ales pentru sportivii care au alergat pe schimburile 3 și 4.
Orientariştii băimăreni de la Știința Electro Sistem sunt obișnuiți să performeze în orice condiții climaterice, așa că s-au prezentat cu mult curaj la startul competiției cu 3 ștafete, toți componenții fiind foarte tineri, între 15 și 20 de ani, mai puțin antrenorul clubului, care a făcut și el parte dintr-o ștafetă. În aceste condiții, rezultatele obținute de ei au fost foarte bune, urcând pe podiumul de premiere cu două ștafete, a treia clasându-se în imediata apropiere a podiumului.

Rezultate Ştiinţa Electro Sistem

• Clasament general • Masculin: Locul I: Ștafeta compusă din Alexandru Biro, Cătălin Vadean, Sebestyen Ist­van și Alexandru Catană; Locul IV: Sergiu Mate, Vlad Peleș, David Hreniuc, al patrulea component al ștafetei fiind Claudiu Gorgan de la CSM Bacău. • Feminin: Locul VI: Alexandra Creciun, Alexandra Roman, Ştefania Peleș și Antonia Vardai. Această ștafetă s-a clasat și pe locul I în cadrul categoriei Feminin sub 18 ani.
Rezultatele obținute sunt cu atât mai meritorii dacă ținem cont de faptul că în cele două zile de dinaintea competiției sportivii au luat startul în trei probe ale Campionatului Național de Orientare cu Mountain Bike, unde componenții clubului băimărean au reușit alte clasări meritorii.

Următoarea competiție majoră de Orientare în Alergare la care va participa CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național în probele individuale și de ștafetă de la Ploiești, competiții ce se vor desfășura la începutul lunii septembrie. Până atunci, nouă componenți ai clubului sportiv vor reprezenta România la Campionatele Europene de Sud Est, întrecere ce se va desfășura în perioada 21-25 august la Chișinău, în Republica Moldova.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.