Tabăra de vară “Vatra ostaşului”

0
19

La începutul lunii august, 20 de copii cu vârstele cuprinse între 10 și 15 ani au participat la activitățile organizate de Biserica militară din Baia Mare, cu aprobarea comandantului UM 01354, lt. col. Ioan A. Orban, și cu binecuvântarea episcopului ortodox Iustin.
Copiii au participat la ceremonia de arborare a drapelului în Batalionul 612 Artilerie Antitanc „Maramureş”, la ateliere de cunoaștere axate pe combaterea fenomenului de bullying, cunoaștere personală, dezvoltarea capacității de adaptare la situații și în grupuri noi, identificarea soluțiilor optime pentru o comunicare eficientă bazate pe reguli stabilite și acceptate de toți participanții.
În 6 august, de praznicul împărătesc al Schimbării la Față, copiii au fost la Sfânta Liturghie, după care au plecat spre muntele Igniş, la Mănăstirea din localitatea Chiuzbaia. Părintele stareț Varlaam Coroian i-a întâmpinat cu bucurie și le-a oferit cadrul potrivit și suportul necesar pentru continuarea activităților: discuții tematice, momente de rugăciune, un foc de tabără. Cadrele militare au pregătit lampioane pe care copiii le-au lansat spre înaltul cerului.
Ziua a treia a fost cu ploaie, dar copiii nu au ratat drumeţia organizată, au identificat marcajele și semnele de orientare montană, iar grupul s-a consolidat și mai mult. Revenirea la mănăstire a fost benefică pentru refacerea forțelor, iar seara copiii au revenit în Baia Mare.
A venit ziua de întâlnire cu militarii și atelierele de orientare topo, aruncarea grenadelor, acordarea primului ajutor, trageri cu arme airsoft și masa primită la popota din unitatea militară băimăreană (copiii au spus că mâncarea la popotă este delicioasă).
Preotul Gavril Băban ne spune că tabăra a avut scopul să promoveze valorile patriotice, naționale și religioase, în acţiuni fiind implicaţi: psihologul militar lt. Petru Costin, lt. Lucian Rusu, lt. Patricia Cîmpean, dr. Laura Băban, m.m. Olimpiu Iosif, cap. Mihai Sigheti, cap. Sebastian Farcaș, prof. Antonia Czol, voluntarii Ionuț Puț, Alexandra Oros şi Tudor Orban. (i.s.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.