Alai de căruţe din Maramureş în Suceava

3
114

De Sfânta Maria Mare, un grup de maramureşeni a mers pe urmele Voievodului Bogdan, până în judeţul Suceava. Drumul l-au făcut în căruţe trase de cai, punctul final fiind comuna Baia, prima capitală a Moldovei.
Cu alaiul de căruţe a călătorit şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Doru Dăncuş. Acesta a precizat: „Am parcurs Drumul Unirii pe urmele Voievodului Bogdan. Aşa cum a făcut el în urmă cu 660 de ani, am descălecat și noi în comuna Baia din județul Suceava. Pe lângă căruțași, mi-au fost alături în acest proiect de suflet doamnele primar Ana Enea-Bizău și viceprimar Maria Saplonţai din Bogdan Vodă, dar şi artiştii Florentina şi Petre Giurgi. I-am mulțumit pentru invitație și pentru ospitalitate doamnei primar din Baia, dr. Maria Tomescu, și i-am asigurat pe frații noștri din Bucovina că sângele apă nu se face și că parteneriatul început prin acest proiect cultural va continua”.

3 COMENTARII

  1. Ortodocs (asta a fost prima provocare).
    Bine ca unii mai citesc comentariile. Pana in 1054 toti au fost ortodoxi (ortodocsi – a doua provocare). Dupa care ungurii au devenit catolici (a treia provocare). Si preotul Hossu (ce nume frumos, pacat ca nu e romanesc, ci unguresc – a patra provocare) a devenit catolic, dupa ce stramosii lui si-au vandut religia stramoseasca și au devenit catolici la presiunea ungurilor (asta nu e provocare, asta e adevarul trist).

  2. Poate ortodox ?
    Libertatea religioasa e un cistig al oamenilor.Probabil cei din grup erau toti oameni cu un simt istoric si nu se preocupa de aceasta apartenenta religioasa.
    Si acuma o intrebare :pina in 1054 ce erau ?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.