Medalii la Piteşti şi selecţie la Centrul Olimpic

0
160

Pe o caniculă greu de suportat, kaiaciştii şi canoiştii din toată ţara s-au aliniat la startul campionatelor naţionale de J I, II şi cadeţi ce a avut loc în perioada 8-13 august la Piteşti. În lipsa unui lider ca Paul Perşe, tinerii kaiacişti băimăreni au făcut mari eforturi să nu se îndepărteze de podium. Aşadar, cei trei kaiacişti, Carmen Lazăr, Roland Kupas şi Bogdan Pânzaru au urcat de fiecare dată pe treapta a treia în probele în care au concurat. Carmen a cucerit bronzul în proba de K1 1.000 m, dar şi în probele de K1 200 şi K1 500 m, ultimele două probe având loc în cadrul Campionatului Naţional de Selecţie pentru Lotul Naţional de Juniori.
Cadeţii Roli Kupas + Bogdan Pânzaru au obţinut medalia de bronz în proba de K2 1.000 m, într-o cursă pe care o puteau şi câştiga. A fost prima lor cursă cu adversari din ţară, iar ca o menţiune, ei practică această disciplină de doar 6 luni.
Au urmat selecţiile pentru Centrul Olimpic rezervat juniorilor II. La această competiţie s-au înscris 63 sportivi repartizaţi în 7 serii a 9 concurenţi. Aici, Roli Kupas a obţinut un timp care l-a trimis în finala C locul 5, respectiv locul 22 în clasamentul final, dar Roli va face parte din Centrul Olimpic. Rezultatele obţinute ar trebui să-i mobilizeze şi mai mult, pentru că cei trei au calităţi nemaipomenite pentru această disciplină, dar şi pe cei care n-au participat, Eric Michiş, Antonio Uţă, Horia Cremene, Darius Mesaroş, Eduard Megyesi.
Noua conducere a clubului face eforturi deosebite pentru ca această disciplină să nu dispară. „Avem nişte copii nemaipomeniţi de talentaţi, iar noi, cei care am preluat frâiele acestui fenomen, care se numeşte Kaiac-Canoe, trebuie să le asigurăm toate condiţiile pentru buna desfăşurare a antrenamentelor şi cantonamentelor”, ne-a mărturisit Vlad Mureşan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.