Aproximativ 55.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

0
19

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 55.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare totală de aproximativ 636.500 lei, iar două autovehicule au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor.

În Strâmtura

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au identificat, în staţionare pe raza localităţii Strâmtura, un autoturism marca Ford Galaxy, abandonat, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
Astfel, în urma efectuării unui control, au fost descoperite ascunse, în două spaţii special amenajate sub portbagaj şi sub bancheta din spate, 4.950 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 58.000 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul, în valoare de 10.000 lei, utilizat la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

La „frontiera verde”

Poliţiştii de frontieră din Halmeu şi Brodina au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări, care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.780 pachete cu ţigări (10.530 pachete – în Halmeu şi 6.250 pachete – în Brodina), în valoare totală de 196.300 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea identificării persoanelor implicate.

Ţigări transportate cu microbuzul

Poliţiştii de frontieră din Vicovu de Sus au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care încărca într-un microbuz marca Volkswagen Transporter mai multe colete voluminoase.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor efectuându-se somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi microbuzul şi au fugit spre teritoriul ucrainean.
Au fost anunţate autorităţile ucrainene, care, ulterior, au comunicat că au reţinut o persoană, de cetăţenie ucraineană, şi un autoturism de teren.
Din primele verificări, în maşina abandonată au fost descoperite mai multe colete, care conţineau ţigări, motiv pentru care microbuzul a fost dus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 32.670 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 381.654 lei, au fost confiscate, iar microbuzul a fost indisponibilizat. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Condamnaţi la închisoare, opriţi în Petea

Poliţiştii de frontieră din Petea au identificat şi predat autorităţilor competente 3 cetăţeni români, căutaţi de autorităţile din România pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, fals în declaraţii şi infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice.
• Primul urmărit, depistat când s-a prezentat, pe sensul de intrare, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, a fost cetăţeanul român V.S., în vârstă de 47 de ani, din judeţul Satu Mare. La verificări, s-a constatat că, bărbatul este căutat de autorităţile din România, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare. El are de ispăşit o pedeapsă de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea unor infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice.
• Al doilea urmărit general este T.N., în vârstă de 65 de ani, domiciliat în judeţul Satu Mare, care are de executat o pedeapsă de 7 luni închisoare, pentru infracţiuni de fals în declaraţii.
• Cel de-al treilea urmărit general este C.P., de 32 de ani, domiciliat în judeţul Iaşi. Pe numele lui, Judecătoria Roman a emis un mandat european de arestare, bărbatul având de executat 10 ani de închisoare, pentru furt calificat.
În toate cele trei cazuri, persoanele urmărite au fost predate unor echipaje din cadrul IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.