Serbare cîmpenească la Popasul Vînătorului

0
152

Joi, 15 august 2019, de „Adormirea Maicii Domnului”, la liziera pădurii de pe Dealul Pietrişului (pe drumul naţional dintre Cerneşti şi Tg. Lăpuş), a avut loc o serbare cîmpenească, clienţii find îmbiaţi cu mîncăruri din carne de vînat, preparate de Dana şi Mihai Timbuş şi ajutoarele lor, membrii Asociaţiei de vînătoare „Diana Transilvania”.
Este singurul loc din Maramureş unde trecătorii pot opri autoturismul la marginea şoselei şi pot comanda mîncare preparată pe loc din carne de vînat: mititei prăjiţi, cîrnaţi, mezeluri, pastramă, guiaş, friptură de mistreţ la rotisor, dar clienţii pot lua mezeluri, cîrnaţ afumat şi pentru acasă.
Joi, sute de vînători şi alţi cetăţeni îmbiaţi de mirosul ameţitor s-au oprit la popas şi au gustat din produse. La proţap au ajuns doi mistreţi de 40 şi 50 kg, care au fost rumeniţi la foc mic, timp îndelungat, pentru a se frăgezi (bucătarul se numeşte Vasile Bud, din Tg. Lăpuş). Alături, în cazan, fierbea bob gulaşul. Pe grătar, sfîrîiau micii. În cort la umbră, cînta un mic taraf condus de celebrul Dan Daniel, şi el vînător pasionat.
S-a încins o adevărată petrecere cu vînători şi oaspeţi.
Preşedintele Asociaţiei Diana Transilvania, Mihai Timbuş, ne-a spus: „Popasul Vânătorului s-a născut din dorinţa de a face cunoscute şi de a valorifica produsele din carne de vînat preparate în carmangeria asociaţiei, situată vis-a-vis de popas, şi produsele gătite pe loc, din carne proaspătă, la foc de lemne”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.