Trei lacuri cu peşte în comuna Coroieni

1
95

La sediul Primăriei din comuna Coroieni, am stat de vorbă cu viceprimarul Ovidiu Boţ, care ne-a prezentat noutăţile administrative:
“Avem trei lacuri populate cu peşte, amenajate în locuri unde înainte era stufăriş, trestii, plopi, arini… Am defrişat arborii, am săpat cu excavatorul, am amenajat talazurile şi am populat bazinele cu şase tone de crapi şi fitofagi. Două lacuri sînt pe Valea Babei şi al treilea se află Pe Chei. Sînt păzite de Adrian Ghiran. Lacurile au cîte 2,50 ha fiecare. Am întocmit un regulament pentru pescarii care vin aici la pescuit. Se poate pescui între orele 6 şi 21, pescarul trebuie să achite 30 de lei pentru pescuit sportiv sau 50 de lei pe zi şi se pot reţine 3 kg de peşte cu greutatea între 500 g şi 4 kg. Am pornit acţiunea în luna mai 2019 şi de atunci am realizat venituri de circa 20.000 lei”.
“O sumă impresionantă a fost alocată comunei Coroieni de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru proiectele depuse pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Cea mai mare sumă, respectiv 12.750.000 de lei, a fost acordată pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Alimentare cu apă şi reţea de canalizare cu staţie de epurare” în satul Vălenii Lăpuşului, valoarea totală a investiţiei fiind de 13.402.921,51 lei. În obţinerea finanţării, s-a implicat eficient Consiliul Judeţean Maramureş. O altă realizare frumoasă va fi construirea unui centru medical în comuna Coroieni, investiţie pentru realizarea căreia au fost alocaţi 1.164.000 de lei, cu o valoare totală estimată a proiectului de 1.378.427 lei. O a treia finanţare, în sumă de 970.900 de lei, a fost aprobată în vederea extinderii şi reabilitării Şcolii Primare Ponorîta, unde valoarea investiţiei se ridică la 1.076.437 lei.

1 COMENTARIU

  1. talaz = val mare starnit de furtuni pe mari sau pe oceane
    taluz = teren in panta …

    In varianta tiparita, pagina este realizata de dl. Anton PETRUT. …am amenajat talazurile… FELICITARI!!!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.