Sighetu Marmaţiei – documentaţie pentru a deveni oraş turistic

2
63

Municipiul Sighetu Marmaţiei şi-a finalizat documentaţia pentru ca oraşul să fie declarat staţiune turistică de interes local. Acest lucru ar ajuta mult administraţia locală, din punct de vedere al accesării fondurilor nerambursabile, în sensul că există bani europeni dedicaţi acestui capitol. Odată cu titulatura de oraş turistic, Sighetul şi-ar schimba total faţa.
Dacă oraşul devine oficial unul turistic, atunci mai multe proiecte dedicate turismului vor prinde contur: „Am finalizat documentaţia necesară pentru depunerea la minister referitoare la înregistrarea Sighetului ca oraş turistic – staţiune de interes local. Acest lucru nu este o chestiune de mândrie, ci o oportunitate care îţi conferă posibilitatea accesării unor fonduri mai variate pe linia turismului, pentru că într-adevăr avem câteva proiecte pe care vrem să le materializăm. Vorbim aici în primul rând despre «Sighet, oraş evreiesc», dar şi altele. Fondurile la care am avea acces în acest fel ne-ar aranja pe parte de estetică a oraşului referitoare la turism. Sigur, ne-am pus la punct acum reţelele de distribuţie a apei şi canalizării în oraş, avem un indice de acoperire de circa 94% şi care funcţionează, sunt noi, dar avem drumuri proaste. Încă nu avem banii necesari pentru refacerea lor. La toamnă vom reface zona centrală a oraşului, iar apoi ne ducem mai departe. Însă nu le poţi avea pe toate. Sper să fie bine, ne dezvoltăm promiţător, nu cu viteza pe care ne-o dorim, că şi eu mi-aş dori ca lucrurile să se întâmple de zece ori mai repede, însă mergem pe drumul bun”, a explicat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei.

Memorialul, principala atracţie turistică

Principala atracţie turistică din Sighetu Marmaţiei este Memorialul Victimelor Comunismului. Practic două muzee din municipiu au fost desemnate în acest an, de o prestigioasă publicaţie la nivel mondial, ca fiind printre cele mai importante atracţii de vizitat în România. Este vorba despre Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei şi Muzeul satului maramureşean. Ca dovadă a importanţei Memorialului pentru turişti stă şi faptul că, doar anul trecut, peste 140.000 de vizitatori i-au trecut pragul, iar numărul acestora creşte pe an ce trece. În consecinţă, localitatea ar merita să primească şi oficial titlul de oraş turistic.

2 COMENTARII

 1. Dacă bronzatul ăla de primar va face Sighetul oraș evreiesc, atunci va trebui să închidă Memorialul, pentru că evreii, Elie Wiesel de exemplu, refuză să intre în Memorial, pentru că (zic ei) aici s-ar face apologia legionarilor.

  • Nu trebuie amestecate lucrurile.
   «Sighet, oraş evreiesc», a fost, odata.
   Dar,
   „1. Ţara noastră-i ţara noastră
   Dulce pajişte albastră
   Aripă sculptată-n dor
   De lumina ochilor
   R: Dacă-i dor, nu-l stingi cu apă
   Dacă-i timp, nu-l poţi întrece
   Dacă-i gând, nu-l poţi străbate
   Noi suntem români, noi suntem români
   2. Noi suntem români ca brazii
   Noi suntem români ca grâul
   Noi suntem români ca focul
   Noi suntem români
   3. Ţara noastră e a noastră
   Vârf de jale şi de dor
   Dulce arşiţă albastră
   Ca lumina ochilor
   4. Ţara noastră-i ţara noastră
   Dulce pajişte albastră
   Aripă sculptată-n dor
   De lumina ochilor”
   Deci,
   Tara asta este a romanilor! Sau romanii n-au voie sa aiba o tara, a lor, cum au toate popoarele?!!
   Evrei, ca si altii, sunt bineveniti!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.