Verificări în unităţile de învăţământ

0
49

Prefectul Vasile Moldovan şi colonelul Pavel Baltaru, inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, s-au deplasat în teren pentru efectuarea de verificări cu privire la stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ pentru anul şcolar 2019-2020.
„Având în vedere dispoziţiile domnului viceprim-ministru pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României, Ministru interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, am verificat stadiul pregătirii la unităţi de învăţământ de nivel preşcolar, primar-gimnazial şi liceal. Avem unităţi de învăţământ care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase şi care trebuie să efectueze lucrări la acoperişul clădirii, respectiv săli de clasă, faţadă şi copertine afectate de grindină. La Grădiniţa cu Program Normal din localitatea Băiţa se lucra la schimbarea integrală a acoperişului şi izolarea termică a imobilului. De asemenea, sunt unităţi de învăţământ în care se efectuează lucrări de reparaţii curente şi igienizări. Împreună cu inspectorul şef Pavel Baltaru, am decis acordarea sprijinului necesar unităţilor de învăţământ pentru obţinerea autorizaţiei/avizului de securitate la incendiu, dar şi pentru întocmirea planului de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare”, a declarat prefectul Vasile Moldovan.
În Maramureş, au fost cuprinse în programele PNDL 82 de unităţi de învăţământ. S-au finalizat lucrările la 19 clădiri şi sunt în execuţie la alte 35 de clădiri. Acţiunile de verificare a unităţilor de învăţământ în vederea asigurării începerii în bune condiţii a anului şcolar vor continua şi în perioada următoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.